TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmirli lejyonerler, finali hedefliyor

IWBF EuroCup’ı 3. sırada tamamlayarak dikkatleri toplayan Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın antrenörü Reyhani, 2. Etap’ta finali hedeflediklerini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2023 10:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmirli lejyonerler, finali hedefliyor

HÜSEYİN DEMİR/ RÖPÖRTAJ

IWBF EuroCup 3’te İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı son maçında İngiltere temsilcisi London Titan’ı 69-56’lık skorla yenerek Avrupa üçüncülüğünü kazandı. İzmir ekibinin antrenörü Ali Reyhani, EuroCup turnuvasını değerlendirerek Türkiye Ligi’nde 2. etap maçlarında hedeflerinin finale çıkmak olduğu söyledi. 

Tekerlekli sandalye basketbola nasıl başladınız? Kısaca bahseder misiniz? 

2001 yılında Ege Üniversitesinde öğrencilik yaparken yakın bir arkadaşımın tavsiyesiyle İzmir Büyükşehir Belediye Gençlik ve Spor Kulübünde tekerlekli sandalye basketbol oynamaya başladım. Bu branşta 17 yıl görev alarak 5 sezon şampiyonluk yaşadım. Daha sonra sporculuk yaptığım takımımda 3 yıl Erdinç hocanın yardımcılığını yaptıktan sonra baş antrenör olarak takımı bana emanet ettiler. Bu sezon İzmir Büyükşehir Belediye takımımızla görevimim devam ediyor.

MENTAL OLARAK HAZIRLIYORUZ 

Spor kariyerinizden sonra antrenörlüğe başladınız. Size göre Antrenörlüğün sporculuktan farkı neler? 
Sporculuk dönemimden sonra antrenör olduğumda işlerin daha farklı olduğunu öğrendim. Sporcuların psikolojisini anlamak ve onları maçlara en iyi şekilde motive edebilmek için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Hoca olarak sporcularımıza aynı zamanda mentörlük yapıyoruz. Oyuncuların antrenmanlara ve maça hazır olması takımımız için çok önemli... Antrenörlük sabır isteyen bir meslek olduğu için belirlediğiniz hedeflere hemen ulaşmak kolay olmuyor. Maçlardan önce rakip takım analizleri, istatistikler ve toplantılar ile oyuncularımızı maçlara hazırlıyoruz. Sporcuların uyumlu içinde hem fiziksel hem de mental olarak hazır tutmak zorundayım.

fotograf_21432_6147 (Özel)

IWBF EuroCup turnuvasını 3.olarak tamamladınız. Nasıl bir turnuvayı geride bıraktınız? Neler söylemek istersin? 

İzmir Büyükşehir Belediye Gençlik ve Spor Kulübü olarak çok iyi hazırlandığımız bir turnuva oldu. Takım olarak tüm çalıştıklarımızı, teknik taktik antrenmanlarımızı sahada uygulamaya çalıştık. Saha içerisinde elbette hatalarımız olmuştur, bu hatalardan ders alarak sonraki turnuvalarda hatalarımızı minimum seviyeye indirmek istiyoruz. Turnuvada birbirinden değerli ve kaliteli takımlarla yoğun rekabet içerisinde en iyi şekilde mücadele ederek turnuvayı 3. tamamladık. 

EuroCup turnuvasında Hannover United maçını nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Hannover United turnuvanın favori takımlarından biri olarak gösteriliyordu. Maça iyi başlayamadık, fakat yaptığımız savunmayla oyunu dengelemesini bildik. Oyunun kontrolü sürekli el değiştirse de maçın sonunu iyi bir şekilde bitiremedik. Sporcularımız elinden gelenin en iyisini yaparak mücadele etti. Maçın kırılma anlarında değerlendirip öne geçemedik, maalesef yarı finalde elendik.

TAKIM İNANILMAZ İVME YAKALADI 

Türkiye Ligi’nde 1.etap maçlarında 5’te 5 yaparak iyi başladınız. Sezonun geri kalan bölümü için düşünceleriniz neler? 

Türkiye Ligi’nde 1.etap maçlarına Fenerbahçe galibiyetiyle moralli başladık. Açıkçası zor bir fikstür bizi bekliyordu, 1. etap maçlarında buna hazırlanarak Yalova’ya gittik. Takım inanılmaz bir ivme yakalayıp üst üste aldığı galibiyetlerle 1.etap maçlarında çok iyi performans gösterdik. Bağcılar, Galatasaray, Gaziantep maçlarının zor geçeceğini biliyorduk. Çalışmalarımızı da ona göre yaptık. Bu maçlardan galip gelerek ne kadar doğru işler yaptığımızı ve güçlü bir takım olduğumuzu herkese kanıtlamış olduk.

Yalova’da Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi 2.etap maçları başlamadan önce düşüncelerinizi merak ediyoruz? İzmir kupa ile dönecek mi? 

2. Etap maçlarında birbirinden zorlu ve güçlü rakiplerle karşılaşacağız. İlk maçımız Beşiktaş’la. Bu, bizim için zor bir maç olacak. Siyah beyazlı ekibi yenerek yolumuza en iyi şekilde devam etmek istiyoruz. Hedefimiz play off’ta en iyi sırada yer alarak finale çıkmak istiyoruz. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.