TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Göztepe Basketbol’da Şahin Ateşdağlı’ya emanet

2024-2025 sezonunda profesyonel lige katılacak Göztepe Basketbol A Takımı, Başantrenör olarak 2000-2002 yılları arasında Göztepe Basketbol takımında yardımcı antrenör olarak bulunan Şahin Ateşdağlı ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2024 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2024 13:00
Kaynak: HABER MERKEZİ
Göztepe Basketbol’da Şahin Ateşdağlı’ya emanet

OKAN KARA / Göztepe Basketbol Takımı, 20 yıl sonra yeniden yapılandırılmasının ardından ilk transferini gerçekleştirdi. 2024-2025 sezonunda profesyonel lige katılacak Göztepe Basketbol A Takımı, Başantrenör olarak 2000-2002 yılları arasında Göztepe Basketbol takımında yardımcı antrenör olarak bulunan Şahin Ateşdağlı ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Gürsel Aksel Stadyumunda gerçekleştirilen imza törenine Göztepe Basketbol Şube Başkanı Atakan Atalar ve Göztepe Basketbol Şube Yönetici Alper Par katıldı.

LİGİ İYİ TANIYAN HOCA

İmza töreninde konuşan Göztepe Basketbol Şube Başkanı Atakan Atalar, 20 yıl sonra yeniden yapılandırılan Göztepe basketbol takımın ilk transferi Şahin Ateşdağlı açıklamaktan dolayı mutluluk duyduklarını aktarıp “Sadece futbol değil basketbol voleybol ve diğer branşlarda her zaman en üstte oynuyoruz. Bu hedeflere çıkarken sadece İzmir’in değil Türkiye’de de üst sıralara hedefler koyduğumuz için altlarını da dolduruyoruz. Hemen her branşta milli takıma sporcu gönderiyoruz. 3 yıllık bir plan yaptık. İlk 3 yılda süper lige çıkacak şekilde plan yaptık. Kasım ayında parkeye iniyoruz. Türkiye Basketbol 2’nci Ligi’nde 5 şampiyonluğu var. 5 takımı üst lige çıkardı. Önümüzdeki yıl oynayacağımız ligi en iyi bilen hocaların başında geliyor. 3 yıllık planlarda gençler çok önemli. Ülkemizde yetişen Göztepe arması taşıyan çocuklarımız çok önemli. Hocamızın gençlere bakış açısı bizi için çok önemli. Keyif verici bir basketbol izletmek istiyoruz. Keyif alarak üst sıralarda yer almak istiyoruz” diye konuştu.

YARIM KALAN HİKAYEYİ TAMAMLAYACAĞIZ

Göztepe gibi büyük bir camia ile çalışmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Göztepe Basketbol A Takımı Başantrenörü Şahin Ateşdağlı, “20 yıl önce burada eksik kalmış bir hikaye var. Bu hikayeyi tamamlamak için buradayım. Benim için çok önemli olacak. Doğru bir yapılanma ile nelerin yapılacağını Göztepe bütün branşlarda gösteriyor. Şimdi basketbolda bir yapılanma var. Altı dolu olarak ilerleyen bir sistem var. Bu sistem bizimle beraber Göztepe’yi çok yukarıya çıkaracağız. Burada büyük bir enerji var ve bu enerjiyi biz de sahada vereceğiz. Hak ettiği en üst ligde kalıcı olarak yer almak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu uzun bir maraton, çok kolay olmayacak bazı şeyler. Doğru yapılanma, doğru yönetim ve doğru şekilde sahada temsil ederek Göztepe’yi hedeflediğimiz noktaya getireceğiz” diye konuştu.

GEÇNLERLE TECRÜBELİ OYUNCULAR HARMANLANACAK

Basketbol Süper Lig’i ile 2’nci lig arasında dinamik farklara ilişkin gelen soruya cevap veren Ateşdağlı, “İkinci ligde yabancı oyuncu yok, Türk oyunculardan maksimum verim almak gerek. Üst liglerde oyun sıkıştığında yabancı oyuncular topu elini alıp sorunu çözüyor. Süper Lig’de bireysellik varken burada takımdaşlık öne çıkıyor. Doğru oyuncuları harmanlamak lazım. Gençlerle beraber tecrübeli oyuncuları doğru bir şekilde harmanlamak lazım ve bu her zaman avantaj sağlıyor. Bu ligin en önemli dinamiği takımdaşlık” dedi.

TARAFTAR AVANTAJI

En büyük avantajlarının seyirci olduğunu vurgulayan Ateşdağlı, “Bizim en büyük avantajımız seyirci avantajımız. Yardımcı antrenörken lige çıktığımızda inanılmaz atmosfer vardı. Kazanılmaz maçları kazandık. Aynı atmosferi burada yaratarak burada maç kaybetmemek istiyoruz. Enerji ve doğru basketbol oynayarak hedefimizi ulaşacağız. Göztepe’de su topu da oynasa Göztepe taraftarı o branşı destekler. Futbol taraftarı, basketbol taraftarı olarak ayırmamak lazım. Bir bütün olarak hep beraber taşın altına elimizi sokacağız. Taraftarın da elini taşın altına sokacağına eminim. Taraftarlar, bir süre sonra maçlara eğlenmeye, keyif almaya aynı zamanda Göztepe’ye desteklemeye gelecekler. Bu süreç çok kısa olacak. Biz sahada Göztepe’ye yakışan ne varsa onu yapacağız. Onlardan tek isteğimiz biz tökezlediğimizde bizi ayağa kaldıracak desteği vermeleridir” ifadelerini kullandı.

GÖZTEPE EKOL OLACAK

Göztepe basketbolda bir ekol olma yolunda doğru adımlarla ilerleyeceğini dile getiren Şahin Ateşdağlı, “3 senede ciddi bir altyapı hamlesi var. Bir ekol olacaktır ama ekol olmak için süreç gerekiyor. Ekolün en temel noktası en tepedeki hedef noktasıdır. Orada bir yer edindikçe alttan gelen sporcular bunu hedef olarak görerek o kültürde büyüyecektir ve bu da ekolleşmektir. Ekol olma yolunda doğru adımlar atılmış ve bundan sonra bunlar doğru bir şekilde geliştirilerek doğru yolda gidilecektir” dedi.

100 YILLAK REKABET

Karşıyaka ile basketbolda rekabet edecek misiniz sorusuna yanıtlayan Ateşdağlı, her takımla rekabet etmek için hazır olduklarını belirtip, “Karşıyaka-Göztepe arasında belki de 100 yıllık süren rekabet var. ekolü yaratırken onunla beraber takımı en üste taşımak gerekir. Altyapıda rekabet oluşmuş durumda. Seneye altyapı bazında bunun çok daha keyifli hale geleceğini düşünüyorum. Rekabetin bir ekol olarak yukarıya taşınacağını ve bunun İzmir’i yukarıya taşıyacağını düşünüyorum. Kendi açımızdan bakarsak her şeye hazırız. Herkesle rekabet etmeye hazırız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.