TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gençler kış kamplarında bir araya gelecek

Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençleri 10 farklı ilde düzenlenecek tematik kış kamplarında bir araya getiriyor. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYGM) tarafından 8'incisi organize edilen bu kamplar, gençleri çeşitli temalarda buluşturacak.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2024 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2024 11:59
Kaynak: AA
Gençler kış kamplarında bir araya gelecek

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan alınan bilgilere göre, farklı şehirlerde öğrenim gören öğrenciler, yarın başlayacak ve 2 Şubat'a kadar sürecek tematik kamplarda önemli konuklarla bir araya gelme fırsatı bulacaklar. Aynı zamanda, bulundukları şehirlerin tarihi ve kültürel mekanlarını da keşfetme imkanı elde edecekler.

Kamplarda akademik seminerler, şehir gezileri, şehit yakınları ve gazilerle buluşmalar, turnuvalar, bilgi yarışmaları ve sinema gösterimleri gibi çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Bu kapsamda, 81 ilde bin 840 öğrenci kamplara kayıt yaptırdı.

Bu yılki tematik kamplar, Erzurum, Sakarya, Kocaeli, Denizli, Ankara, Antalya, Samsun, İstanbul, Diyarbakır ve Muğla gibi 10 farklı şehirde gerçekleşecek. Gençler, çeşitli temalara odaklanarak katılacakları kamplarda yeni bilgiler edinmenin yanı sıra keyifli vakit geçirecekler.

Erzurum'da kış sporları, Sakarya'da yapay zeka, Denizli'de yeni medya ve iletişim kampına katılacaklar. Ankara'da diplomat akademi, İstanbul'da insan hakları ve hukuk, Antalya'da gastronomi kampı düzenlenecek. Samsun'da aktivistlik ve gönüllülük, Diyarbakır'da insan ve toplum, Muğla'da ise sağlıklı yaşam ve tıp kampı gibi çeşitli temalarla gençler buluşacaklar.

Ayrıca, kış kamplarında gençlerin sosyalleşmesini desteklemek amacıyla çeşitli turnuvalar ve yarışmalar düzenlenecek.

Masa Tenisi Turnuvası'nda her ilin bir öğrencisi yer alacak ve birincilik ödülü kazanan kişiye kupa verilecek. Kampların son gününde ise "Kamp Temalı Bilgi-Kültür Yarışması" düzenlenecek. Bu yarışmada, kamp süresince ele alınan konulardan seçilen 20 soru yöneltilerek gençlerin bilgi seviyeleri test edilecek. Her ilin temsil edildiği takımlar, yarışmaya katılacak ve birinci, ikinci ve üçüncü olan illere özel kupalar takdim edilecek.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, gençleri farklı uzmanlarla buluşturarak onların değerli deneyimler edinmelerini sağladıklarını belirtti. KYGM'nin kış kamplarından gençlerin güzel anılarla ve yeni bilgilerle ayrılacaklarını ifade etti.

Bakanlık adına gençlerin her zaman desteklerinin arkasında olduklarını vurgulayan Bakan Bak, "Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğümüzün yurtlarında kalan öğrencilerimiz için 10 ilde 10 farklı tema ile kış kampları düzenliyoruz. Gençlerimizi, geleceğimizin teminatı olarak görüyor ve farklı uzmanlarla buluşturarak onların gelişimine katkı sağlıyoruz. Kamplarımıza birbirinden değerli isimler katılacak ve gençlerimizle bir araya gelecekler. Ülkemizin dört bir yanından gelen gençlerimiz, kamplarda birbirleriyle tanışacak, ilgi duydukları alanlarda kendilerini geliştirme fırsatı bulacaklar" ifadelerini kullandı.

Bakan Bak, gençlerin kamp süresince bulundukları şehirleri tanıyacaklarını belirterek, "Akademik seminerler, uygulamalı atölye çalışmaları, şehir gezileri, turnuvalar, bilgi yarışmaları ve çeşitli sportif etkinliklerin gerçekleştirileceği kış kamplarımız, gençlerimizin boş zamanlarını dolu dolu geçirmelerini sağlayacak. Katılan gençlerimiz, kamplardan ve ziyaret ettikleri şehirlerden güzel anılar ve yeni bilgilerle ayrılacaklar" şeklinde değerlendirmede bulundu.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.