TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Galatasaraylı Muslera'dan milli takım ve emeklilik kararı!

Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera'nın milli takım kariyerini noktaladığı açıklandı

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 19:12
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 19:12
Kaynak: HABER MERKEZİ / İHA
Galatasaraylı Muslera'dan milli takım ve emeklilik kararı!

Uruguay Milli Takımı'nın sosyal medya hebasından yapılan açıklamada, Muslera'nın milli formaya veda ettiği ifade edildi. Açıklamada, "Fernando Muslera, 133 maç, dört Dünya Kupası ve 2011 Copa América zaferinin ardından Uruguay Milli Takımı'ndan emekli olduğunu açıkladı. Uruguay Futbol Federasyonu sana çok teşekkür ediyor" ifadelerine yer verildi.
Tecrübeli file bekçisi de bu yapılan paylaşımı Instagram hesabından duyurdu.

MUSLERA KİMDİR?

Fernando Muslera, 16 Haziran 1986'da Arjantin'in Buenos Aires şehrinde doğdu. Uruguay Montevideo Wanderers takımının gençlik akademisinde kalecilik yeteneklerini geliştirdi. Daha sonra aynı takımda profesyonel futbol kariyerine başladı. Kısa süre içinde dikkatleri üzerine çekti ve İtalyan kulübü Lazio'dan transfer teklifi aldı. 3 milyon euro karşılığında Lazio'ya katılarak Avrupa'ya geçiş yaptı. İlk sezonunda pek fazla şans bulamasa da, ikinci sezonunda takımıyla birlikte önemli başarılar elde ederek İtalya Kupası'nı kazandı.

Farklı maçlarda gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Muslera, pek çok ödül kazandı. 2010 yılında Uluslararası Futbol Tarih ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS) tarafından dünyanın en iyi 7. kalecisi seçildi. 2011-2012 sezonu öncesinde ise 6.750.000 euro karşılığında Galatasaray'a transfer oldu. Bu dönemde 19 maç boyunca kalesinde gol görmeden önemli bir rekor kırdı.

Kaynak: HABER MERKEZİ / İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.