TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Galatasaray ile MKE Ankaragücü 104. kez karşı karşıya

Galatasaray, yarın Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında deplasmanda MKE Ankaragücü ile mücadele edecek.

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2024 10:01
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2024 10:01
Kaynak: AA
Galatasaray ile MKE Ankaragücü 104. kez karşı karşıya

Eryaman Stadı'nda oynanacak olan karşılaşma, saat 19.00'da başlayacak ve maçı hakem Ali Şansalan yönetecek.

Sarı-kırmızılı takım, ligde geçen 25 haftada 21 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak toplamda 66 puan elde etti. Galatasaray, haftaya en yakın rakibi Fenerbahçe'nin 2 puan önünde lider konumda bulunuyor.

Öte yandan, sarı-lacivertli takım ise 6 galibiyet, 11 beraberlik ve 8 mağlubiyetle 29 puan topladı ve ligde 11. sırada yer alıyor.

İki takım arasında Süper Lig'in ilk yarısında İstanbul'da oynanan maçı Galatasaray 2-1 kazanmıştı.

Galatasaray'da, son üç maçta 3 gol atan Barış Alper Yılmaz dikkat çekiyor. 24 Süper Lig maçında forma giyen Barış Alper, son üç maçta fileleri 3 kez havalandırdı.

Ancak sarı-kırmızılı takımda Afrika Uluslar Kupası'nda sakatlanan Hakim Ziyech ve yeni transfer Serge Aurier, sakatlıkları nedeniyle MKE Ankaragücü maçında forma giyemeyecekler. Ayrıca, Davinson Sanchez ve Kerem Aktürkoğlu da sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Derrick Köhn, Galatasaray'ın yeni transferi olarak yarınki karşılaşmada forma giyebilir.

Almanya'nın Hannover 96 takımından transfer edilen 25 yaşındaki sol bek, teknik direktör Okan Buruk'un tercihine bağlı olarak başkentte sahaya çıkabilir.

Galatasaray, son 9 resmi maçını kazanarak başarılı bir performans sergiledi. Son olarak Süper Lig'in 16. haftasında EMS Yapı Sivasspor ile 1-1 berabere kalan sarı-kırmızılı takım, sonraki 9 resmi maçını da kazandı. "Cimbom", üst üste 6 Süper Lig, 2 Ziraat Türkiye Kupası ve 1 UEFA Avrupa Ligi maçını kayıpsız atlattı.

Ayrıca, Süper Lig'de son 13 maçında mağlup olmayan Galatasaray, ligin 12. haftasında Atakaş Hatayspor'a yenildikten sonra çıktığı müsabakalarda 11 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti. Son 6 lig maçını kazanarak yeni bir galibiyet serisi yakaladı.

Sarı-kırmızılılar, Süper Lig'de bu sezon en iyi savunma yapan takım olarak öne çıkıyor. 25 maçta 52 gol atan Galatasaray, kalesinde sadece 14 gol gördü. 13 maçta kalesini gole kapatan sarı-kırmızılı ekip, ligin en az gol yiyen takımı konumunda bulunuyor.

Galatasaray ile MKE Ankaragücü, Süper Lig'de yarın 104. kez karşı karşıya gelecek.

İki ekip arasında geçmişte oynanan 103 lig maçında Galatasaray, 65 galibiyet elde ederek büyük bir üstünlük sağladı. MKE Ankaragücü ise bu maçlardan sadece 19'unu kazanabildi. Taraflar arasında 19 maç ise berabere sonuçlandı.

Galatasaray'ın ligde attığı 214 gole karşılık, başkentin sarı-lacivertli ekibi 90 golle cevap verebildi.

Ankara'daki maçlara baktığımızda, Galatasaray ile MKE Ankaragücü arasında 51 karşılaşma gerçekleşti. Sarı-kırmızılılar, başkentteki maçlarda MKE Ankaragücü karşısında 25 galibiyet aldı. MKE Ankaragücü ise kendi sahasında Galatasaray'a karşı 15 galibiyet elde etti. Taraflar arasında Ankara'da oynanan 11 maç ise berabere sonuçlandı.

Söz konusu 51 maçta Galatasaray'ın 83 golüne, MKE Ankaragücü 53 golle karşılık verdi.

En farklı skorlu galibiyetlere bakıldığında, Galatasaray lig tarihinde MKE Ankaragücü karşısında en farklı galibiyetini 1992-1993 sezonunda Ankara'da 8-0'lık skorla elde etti. MKE Ankaragücü ise Galatasaray karşısında ligde en farklı galibiyetini, 2009-2010 sezonunun ilk yarısında Ankara'da yapılan maçta 3-0'lık skorla aldı.

MKE Ankaragücü, ligdeki son 3 maçında sadece 1 puan alabildi ve haftaya 29 puanla girdi. Teknik direktör Emre Belözoğlu yönetiminde, sarı-lacivertliler rakiplerini yenerek 3 maçlık galibiyet hasretine son verme çabası içinde olacak.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından Süper Lig'de 5 maçı seyircisiz oynama cezası alan MKE Ankaragücü, bu süreçte 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. Süper Lig'de seyircisinin tribünde olduğu son iç saha maçını 11 Aralık 2023'te oynayan başkent ekibi, ligde 2 ay sonra taraftarı önünde sahaya çıkacak.

Ayrıca, ara transfer döneminde kiralık olarak MKE Ankaragücü'ne gelen Kazımcan Karataş, eski takımı Galatasaray'a karşı ilk kez mücadele edecek.

MKE Ankaragücü, Galatasaray maçına eksiksiz bir kadro ile çıkacak. Sakat futbolcuların takımla çalışmalara başlaması, yeni transferlerin lisanslarının çıkması ve Afrika Uluslar Kupası'ndaki oyuncuların dönmesiyle sarı-lacivertliler, Galatasaray maçına tam kadro halinde hazırlandı.

Başkent ekibinin muhtemel 11'i şu şekilde olabilir:

Bahadır Han Güngördü, Kitsiou, Radakovic, Mujakic, Kazımcan Karataş, Ali Kaan Güneren, Pedrinho, Flips, Efkan Bekiroğlu, Cephas, Sowe.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.