TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fransa Açık'ta erken final: Djokovic- Alcaraz

Fransa açık hava Roland Garros’un bitimine günler kala rakiplerini eleyen Novak Djokovic ve Carlos Alcaraz, yarı finalde rakip oldu

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2023 11:09
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Fransa Açık'ta erken final: Djokovic- Alcaraz

HÜSEYİN DEMİR 

Fransa açık hava Roland Garros’un bitimine günler kala erkekler yarı finalde heyecanlı maçlar tenis severleri bekliyor. Turnuvanın iki favori oyuncusu Carlos Alcaraz - Novak Djokovic erken finalde karşı karşıya gelecek. Alcaraz, çeyrek final maçında 2 saat 12 dakika süren mücadelede Yunan Stefanos Tsitsipas’ı 6-2, 6-1 ve 7-6’lık setlerle 3-0 yenerek yarı finale katılma başarısını gösterdi. Novak Djokovic ise ilk seti 6-4 kaybettiği maçta 11 numaralı seribaşı Karen Khachanov’u, 7-6, 6-2 ve 6-4’lük setlerle 3-1 yenerek turnuvada 12. kez yarı final biletini kaptı. İspanyol Carlos Alcaraz ile Sırp Novak Djokovic yarı final karşılaşması merakla bekleniyor. 

DJOKOVİC BAŞARILAR:

Novak Djokovic, Avusturya Açık, Amerika Açık ve Fransa Açık tenis turvularında 2008 yılından beri pek çok başarı elde etti. Djokovic,Grand Slam kazanan ilk Sırp tenisçi olarak bilinmektedir. Aynı zamanda 2008 Indian Wells şampiyonu. Federer'i yenebilen nadir tenisçilerden biridir. 2007 yılı onun kariyerinde bir yükseliştir.2019 yılında tarihin en uzun Wimbledon finalini kazandı ve 16. Grand Slam şampiyonluğu elde etti.

ALCARAZ BAŞARILAR: 

Tenis dünya sıralamasının 133. basamağında yer alan Alcaraz, bu sezon ivme yakalayı yükselişe geçti. Alcaraz, sezonun ilk grand slam turnuvası Avustralya Açık'a üçüncü turda veda etmesinin ardından kariyerindeki büyük çıkışı gerçekleştirdi. İspanyol raket, Rio Açık, Miami Açık (ATP 1000 turnuvası) ve Barcelona Açık'ta kupaya uzanarak dünya sıralamasında ilk 10'a giren en genç tenisçi rekorunda selefi Nadal'a ortak oldu. Alcaraz katıldığı ATP 1000 turnuvası Madrid Açık'ta tenis tarihinin unutulamayan performanslarından birini sergileyen çeyrek finalinde Nadal'ı, yarı finalinde Djokovic'i, finalde ise Alman Alexander Zverev'i yenerek kupaya uzandı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.