TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Filenin Sultanları’nda ikinci Vargas geliyor: Aleksia Karutasu kimdir?

Türk vatandaşı olan VakıfBank Spor Kulübü'nün yıldız voleybolcusu Aleksia Karutasu, Filenin Sultanları'nda ne zaman mücadele edecek? Aleksai Karutasu neden Türkiye Milli Takımında oynamak istiyor? Filenin Sultanlarının ikinci Vargas'ı Aleksai Karutasu kimdir? Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2023 13:37
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Filenin Sultanları’nda ikinci Vargas geliyor: Aleksia Karutasu kimdir?

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100.yılında 3 kıtada tek şampiyon olan Filenin Sultanları voleybolda Dünyanın bir numarası olarak tarih yazmaya devam ediyor. Milletler Ligi'nde, Avrupa Şampiyonası'nda ve Olimpiyat Elemelerinde şampiyon olarak göğsümüzü kabartan Kadın Voleybol Milli Takımımız başarıdan başarıya koşuyor.

voleybolcu kimdir foto başlık

Tüm rakiplerini tek tek eleyen, muhteşem yenilmezlik serisiyle harikalar yaratan Sultanlar, Paris 2024 Olimpiyatlarına hazırlanıyor. Türkiye'nin tek yürek, tek kalp olduğu Filenin Sultanları'nda Melissa Vargas ve Ebrar Karakurt harika performansıyla göz kamaştırıyor. Özellikle Vargas'ın iki turnuvada MVP( En değerli oyuncu) olması tüm dünyanın gündeminde yer aldı. Küba'dan devşirme oyuncu olarak milli takımımıza kazandırdığımız Vargas 44 numarasıyla Malatyalı oldu. Saha içinde üstün performansı saha dışında sempatik tavırlarıyla Vargas ülkemizde gönlümüze taht kurdu. Futbol ve basketbol milli takımlarımızın kıskandığı devşirme oyuncu Vargas'ın ikincisi olan Aleksia Karutasu yakında takıma dahil oluyor.

İKİNCİ VARGAS

Vakıfbank Spor Kulübü'nün yıldız sporcusu Aleksia Karutasu, ikinci devşirme oyuncu olarak milli takımımıza dahil oluyor. Genç yıldız Aleksia Karutasu, milli forma ile ilk maçı için gün sayıyor. VakıfBank sezona galibiyetle başlarken Sarı-Siyahlılar, Karayolları'nı set vermeden kazandı. Karutasu 24 sayıyla maçın kahramanı olmuştu. Pasör çaprazı pozisyonunda görev alan yıldız voleybolcu geçen sezonda harika performansı ile dikkatleri üzerine çekmişti. Türkiye Voleybol Federasyonunun devşirme oyuncularda başarılı bir politika izlediğini Vargas örneğinde görmüştük. Şimdi ikinci Vargas ile Filenin Sultanları olimpiyatlarda şampiyon olmak istiyor.

ALEKSAİ KARUTASU KİMDİR?

Aleksia Karutasu , 10 Haziran 2003’te Romanya’nın başkenti Bükreş’te dünyaya geldi. Karutasu voleybola CSM Bükreş'te başladı. Annesi ve babası profesyonel basketbol kariyerine sahip genç yıldız 13 yaşındayken Romanya Ulusal Ligi'nde ilk maçına çıktı ve Romanya tarihinin en genç profesyonel oyuncusu oldu. 2018’de Romanya Ligi ve Romanya Kupası şampiyonluğunu elde eden Karutasu, Romanya Milli Takımı ile mücadele ettiği U17 Balkan Şampiyonası'nda da en iyi pasör çaprazı seçildi. 1.88 boyundaki pasör çaprazı 2022 yılında Türk vatandaşlığına geçti.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Arkas Spor, Efeler Ligi'ne mağlubiyetle başladı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.