TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı'na yeniden aday olan Vefa Küçük kimdir?

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu eski Başkanı Vefa Küçük, 27 Nisan'daki başkanlık seçiminde yeniden aday olduğunu duyurdu. Peki Vefa Küçük kimdir? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2024 20:17
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2024 20:26
Kaynak: HABER MERKEZİ
Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı'na yeniden aday olan Vefa Küçük kimdir?

Fenerbahçe'de Seçimli Yüksek Divan Kurulu Toplantısı, 27 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Yüksek Divan Kurulu eski Başkanı Vefa Küçük, yazılı bir açıklama yaparak aday olduğunu duyurdu. Peki, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı'na yeniden aday olan Vefa Küçük kimdir? Detaylar haberimizin devamında.

VEFA KÜÇÜK KİMDİR?

Ahmet Vefa Küçük, 13 Mart 1943 tarihinde Nevşehir'de doğmuş Türk iş insanı ve avukattır. İlk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra Vefa Lisesi'nden mezun olmuştur. 1965 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Küçük, dört yıl boyunca Vefa Vakfı başkanlığını üstlenmiştir. Fenerbahçe Spor Kulübü'nde ise 1994-1998 yılları arasında başkan vekili olarak görev yapmıştır. 2015 yılında yapılan seçimde kulübün Yüksek Divan Kurulu başkanı seçilen Küçük, 2018'de tekrar bu göreve seçilmiştir. Ancak, 9 Nisan 2022'deki yüksek divan kurulu başkanlık seçimlerinde Uğur Dündar'ın 824 oy alarak yeni başkan seçilmesiyle görevi devretmiştir. Dinamik Yapı Yönetim Kurulu Başkanlığı da yapmaktadır. Vefa Küçük, 27 Nisan 2024 tarihinde gerçeklecek olan başkanlık seçimlerinde yeniden aday olacağını duyurdu.

VEFA KÜÇÜK'TEN ADAYLIK AÇIKLAMASI: SON KEZ...

Vefa Küçük'ün adaylığı ilgili yaptığı açıklama şu şekilde:

"34 yıldır üyesi olduğum, dünyanın bir numaralı spor kulübümüzde çeşitli zaman dilimlerinde önemli görevler üstlendim. 7 yıl boyunca yönetim kurulu başkan vekilliği, 6 yıl Fenerbahçe Futbol A.Ş.'de bağımsız üyelik, 6 yıl Fenerbahçe Üniversitesi Başkan Vekilliği ve 8 yıl Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı gibi değerli görevleri onurla yerine getirdim. Toplamda 3'ü tüzük kongresi, 5'i seçimli kongre olmak üzere 16 kongrede divan başkanlığı yaptım. Ayrıca, 1996'da Fenerbahçe yönetim binasını ve 1998'de Fenerbahçe yüzme havuzunu, maliyetlerini tek başıma karşılayarak kulübümüze hediye ettim. 34 yıl boyunca kazandığım deneyim, bilgi ve birikimimle, son kez Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday oldum."

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.