TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fenerbahçe’nin Nijeryalı yıldızı Bright Osayi-Samuel kimdir? Bright Osayi-Samuel ne kadar maaş alıyor?

Nijeryalı futbolcu Bright Osayi-Samuel Süper Lig'in güçlü ekiplerinden Fenerbahçe’de forma giyiyor. Peki, Bright Osayi-Samuel kimdir? Bright Osayi-Samuel ne kadar maaş alıyor? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2024 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2024 15:26
Kaynak: HABER MERKEZİ
Fenerbahçe’nin Nijeryalı yıldızı Bright Osayi-Samuel kimdir? Bright Osayi-Samuel ne kadar maaş alıyor?

Süper Lig'in önemli takımlarından Fenerbahçe'nin kadrosunda yer alan Nijeryalı futbolcu Bright Osayi-Samuel, adını genç yaşına rağmen futbol dünyasına duyurmayı başardı. Ancak pek çok kişi için hala bir soru işareti olan Osayi-Samuel'in kim olduğu ve ne kadar kazandığı merak konusu. Bright Osayi-Samuel, Fenerbahçe forması altında ter dökerken, kimliği ve kazancıyla da dikkat çekiyor. Peki, bu genç yetenek kimdir ve ne kadar maaş alıyor? Bright Osayi-Samuel ne kadar maaş alıyor? İşte bu soruların cevapları...

samuel

BRİGHT OSAYİ-SAMUEL KİMDİR?

Bright Osayi-Samuel, Nijeryalı millî futbolcu olarak futbol kariyerine damga vuruyor. Süper Lig'in güçlü ekiplerinden Fenerbahçe'nin formalarını terleten genç yetenek hem saha içindeki performansıyla hem de yaşadığı ilginç olaylarla adından söz ettiriyor.

Kariyerine Nijerya'nın Okija kasabasında başlayan Osayi-Samuel, ailesiyle birlikte önce İspanya'ya, ardından da İngiltere'ye göç etti ve Londra'ya yerleşti.

Queens Park Rangers'da 3 yıllık sözleşme imzalayarak profesyonel kariyerine adım atan genç futbolcu, daha sonra 2020-2021 sezonu devre arasında Fenerbahçe'ye transfer oldu. Bu transferle birlikte 4,5 sezonluk bir sözleşme imzalayan Osayi-Samuel, sarı lacivertli formayla çıktığı ilk maçında Rizespor'a karşı mücadele etti ve ligdeki ilk asistini Hatayspor karşısında yaptı. İlk golünü ise Konyaspor'a karşı attı.

Ancak sadece saha içinde değil, saha dışında yaşadığı olaylarla da dikkat çekiyor. Özellikle UEFA Avrupa Ligi'nde Eintracht Frankfurt ile oynanan maçta rakip oyuncunun faulü sonrasında yaşadığı sinir krizi ve sosyal medya hesabından hakemlere yönelik yaptığı küfürlü paylaşım, medyada geniş yankı uyandırdı. Bu olaylar sonrasında PFDK'ye sevk edilen Osayi-Samuel, para cezası ve resmi müsabakalardan men cezası aldı.

osayi

BRİGHT OSAYİ-SAMUEL NE KADAR MAAŞ ALIYOR?

Fenerbahçe, 2020-2021 sezonunun devre arasında İngiliz ekibi Queens Park Rangers'tan 508 bin euro karşılığında Nijeryalı oyuncu Bright Osayi-Samuel'i transfer etmişti. O dönemdeki güncel piyasa değeri 3.5 milyon euro olan oyuncunun değeri şu an 8.5 milyon euroya yükseldi. Sarı-lacivertlilerde ise en yüksek 9 milyon euro piyasa değerine ulaşmıştı.

Fenerbahçe formasıyla tüm kulvarlarda 128 maça çıkan 27 yaşındaki oyuncu, bu karşılaşmalarda 6 gol ve 11 asist üreterek skora etki etti. Nijeryalı sağ bek Bright Osayi-Samuel'in maaşı ise 600 bin euro olarak belirlendi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.