TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fenerbahçe ile Çaykur Rizespor 44. kez karşı karşıya

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşı karşıya gelecek. Bu maç, iki takımın 44. kez karşı karşıya gelmesine neden olacak.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2024 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2024 10:29
Kaynak: İHA
Fenerbahçe ile Çaykur Rizespor 44. kez karşı karşıya

Yarın akşam saat 19.00'da başlayacak olan maç öncesi Fenerbahçe, 20 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyetle topladığı 64 puanla ikinci sırada bulunuyor. Çaykur Rizespor ise 10 galibiyet, 6 beraberlik ve 9 mağlubiyetle 36 puanla 6. sırada yer alıyor.

Geçtiğimiz hafta liderlik koltuğunu kaybeden Fenerbahçe, sahasında Alanyaspor'a karşı 2 puan kaybetmişti. Sarı-lacivertliler, yarın akşam sahadan 3 puanla ayrılarak zirve yarışına devam etmeyi hedefliyorlar.

Fenerbahçe ile Çaykur Rizespor arasında gerçekleşecek olan bu maç öncesinde iki takım daha önce 43 kez karşı karşıya geldi. Bu müsabakalarda Fenerbahçe 28 kez galip gelirken, Çaykur Rizespor ise 7 kez kazandı. 8 maç ise berabere sonuçlandı. Fenerbahçe, rakip filelere 94 gol atarken, Çaykur Rizespor ise 40 kez gol sevinci yaşadı. İki ekip arasında sezonun ilk yarısında İstanbul'da oynanan müsabakayı sarı-lacivertliler 5-0'lık skorla kazanmıştı.

Fenerbahçe, son zamanlarda Karadeniz ekibi Rizespor'a karşı etkileyici bir galibiyet serisi yakaladı. Türkiye Kupası ve lig olmak üzere üst üste 9 resmi müsabakada galibiyet elde etti. Son maçlarda Fenerbahçe, rakibine karşı kalesini gole kapatarak 3 maçta 15 gol kaydetti. Rizespor, son olarak Eylül 2018'de Fenerbahçe'yi 3-0 mağlup etmişti.

Deplasmanda da oldukça başarılı bir performans sergileyen Fenerbahçe, bu sezon 12 deplasman maçına çıktı. Samsunspor, MKE Ankaragücü, Alanyaspor, Kasımpaşa, Pendikspor, Beşiktaş, Kayserispor, İstanbulspor, Gaziantep FK, Başakşehir ve Antalyaspor'u mağlup eden sarı-lacivertliler, Adana Demirspor ile berabere kalarak 34 puan topladı. Fenerbahçe, deplasmanda en fazla puan toplayan takım konumunda yer alıyor. Dış sahada 9 lig maçında rakip fileleri 27 kez havalandıran Fenerbahçe, bu maçlarda kalesini gole kapatarak önemli bir güvenlik sağladı.

Fenerbahçe'de, Çaykur Rizespor maçı öncesinde 4 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Ganalı defans oyuncusu Alexander Djiku ile hücum oyuncuları Michy Batshuayi, Dusan Tadic ve Sebastian Szymanski, sarı kart ceza sınırında olan isimler. Bu futbolcular, yarınki maçta sarı kart görmeleri halinde, bir sonraki hafta oynanacak Kasımpaşa mücadelesinde takımlarını yalnız bırakacaklar.

İsmail Kartal ile İlhan Palut Üçüncü Kez Karşı Karşıya

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ile Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, Süper Lig'de üçüncü kez rakip olacaklar. Önceki karşılaşmalarda Kartal, Fenerbahçe'nin başında iken; Palut ise Konyaspor ve Çaykur Rizespor'u çalıştırıyordu. İki müsabakadan da galip ayrılan taraf İsmail Kartal'ın takımı oldu.

Arda Kardeşler Düdük Çalacak

Çaykur Rizespor ile Fenerbahçe arasındaki müsabakayı hakem Arda Kardeşler yönetecek. Kardeşler'in yardımcılıklarını İbrahim Çağlar Uyarcan ve Erdem Bayık yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Direnç Tonusluoğlu olacak.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.