TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ebrar Karakurt kariyer rekorunu kırdı: 40 sayıyı Erik Dalı ile kutladı

Milli voleybolcu Ebrar Karakurt, giydiği Lokomotiv Kaliningrad forması ile lider Dinamo Moskova’yı 3-1 mağlup etti. Maçın yıldızı Karakurt, 40 sayı ile kariyer rekorunu kırdı. Başarılı voleybolcu attığı her sayıyı Erik Dalı müziğinde dans ederek kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2024 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2024 15:25
Kaynak: HABER MERKEZİ
Ebrar Karakurt kariyer rekorunu kırdı: 40 sayıyı Erik Dalı ile kutladı

Rusya ligi takımlarından Lokomotiv Kaliningrad forması giyen Ebrar Karakurt, lider Dinamo Moskova karşısında muhteşem bir performans ortaya koydu.

Dinamo Moskova'yı 3-1 mağlup eden Lokomotiv Kaliningrad'da Ebrar Karakurt, kariyer rekorunu kırdı. Maçı 40 sayıyla tamamlayan Karakurt, 34 hücum, 4 blok ve 2 servis sayısıyla kariyerinin en iyi performansını sergiledi.

ERİK DALI İLE KUTLADILAR

Ebrar Karakurt'un her sayısında Lokomotiv Kaliningrad taraftarlarının 'Erik dalı' ile kutlama yaptığı gözlendi.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabı X üzerinden paylaşım yapan Ebrar Karakurt, "Biz her sayımdan sonra erik dalı oynuyoruz Rusya’da. Mesela bugün 40 kere oynadık." açıklamasında bulundu.

EBRAR KARAKURT KİMDİR?

Genç voleybolcu başarılarından sık sık söz ettirerek spor gündemindeki yerini koruyor. Milli voleybol takımımızda gösterdiği başarının yanı sıra transfer olduğu Rusya ligi takımı Lokomotiv Kaliningrad’da da göğsümüzü kabartan Karakurt hakkında arama motorlarında sıklıkla araştırma yapılıyor. Çoğunlukla boyunun merak edildiği Karakurt için arama motorlarında Ebrar Karakurt boyu, kilosu ve Ebrar'ın boyu ne kadar? şeklinde sorular aratılıyor. Karakurt’un sergilediği muazzam performans karşısında ise izleyiciler Ebrar’a ne oldu? diyerek hayret ediyor. Sizler için Ebrar Karakurt hakkındaki bilgileri derledik. İşte detaylar…

Ebrar Karakurt 17 Ocak 2000 tarihinde Balıkesir’de dünyaya gelmiş Türk voleybolcudur. Pasör çaprazı pozisyonunda oynayan Karakurt, 1.96 boyunda olup,Türkiye kadın millî voleybol takımı ve Rusya takımı Lokomotiv Kaliningrad'da görev yapmaktadır. Voleybola 12 yaşında VakıfBank Spor Kulübü'nde başladı. VakıfBank formasıyla hem yıldızlar hem de gençler kategorisinde Türkiye şampiyonluğu yaşadı. Aynı zamanda U23 Milli Takım ile Dünya Şampiyonluğu elde etti. U18 Milli Takım ile katıldığı Dünya Şampiyonası'nda 'En İyi Smaçör' ödülüne layık görüldü. 2018 yılında VakıfBank A Takımı'na yükselen Karakurt, 1 Kulüpler Dünya Şampiyonası ve 1 Türkiye Ligi Şampiyonluğu yaşadı.

Mayıs 2021'de İtalya Kadınlar Voleybol Ligi takımlarından Igor Gorgonzola Novara ile iki yıllık sözleşme imzaladı.

2023 yılında Rusya Kadınlar Voleybol Ligi takımlarından JVK Lokomotiv (Kaliningrad)'e transfer oldu.

Ayrıca, 2023 FIVB Voleybol Kadınlar Milletler Ligi ve 2023 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda şampiyonluk elde eden Türkiye kadın millî voleybol takımı kadrolarında yer almıştır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.