TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dursun Özbek kimdir? Nerelidir? Dursun Özbek hangi sektörde çalışıyor? 

Galatasaray'ın Başkanı  Dursun Özbek kimdir?  Dursun Özbek nerelidir?  Dursun Özbek kaç yaşındadır? 

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2023 10:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Dursun Özbek kimdir? Nerelidir? Dursun Özbek hangi sektörde çalışıyor? 

Galatasaray'ın Başkanı Dursun Özbek kimdir?  Dursun Özbek nerelidir?  Dursun Özbek kaç yaşındadır?  Sizin için derledik:

Türk iş insanı ve Galatasaray mevcut Başkanı Dursun Aydın Özbek, 1949 yılında doğmuştur. Dursun Aydın Özbek, Forbes 2020 verilerine göre 400 milyon dolarlık servetiyle Türkiye'nin en zengin 100. insanıdır.

Dursun Aydın Özbek, 39. Galatasaray SK başkanıdır. Galatasaray Lisesi ve İTÜ Makina Mühendisliği mezunudur.

Dursun Özbek kimdir?

25 Mart 1949 tarihinde Giresun'da dünyaya gelen Dursun Aydın Özbek, Galatasaray Lisesi'nden mezun olduktan sona İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesini 1974 yılında bitirdi. İTÜ Spor Kulübü'nde hem üniversite takımında, hem de Amatör 1. Küme'de futbol oynadı.

Dursun Aydın Özbek, 1972 yılında otomotiv sektöründe çalışmaya başladı. Kardeşi Mehmet Özbek ile birlikte Taksim'de, Talimhane'de 6 metrekarelik bir dükkanda yedek parçacılığa başladı. 1988 yılından beri de turizm sektöründe Nippon ve Point Hotel zincirleriyle İstanbul'da, Antalya'da Kirneros ve Mabiche otelleri ile hem yatırımcı hem de işletmeci olarak iş hayatına devam etmektedir.

Dursun Aydın Özbek, 2011 yılında Galatasaray'ın başkanı Ünal Aysal'ın kadrosunda yer aldı, ama kısa bir süre sonra kendi isteğiyle görevi bıraktı. 2014 yılında 25 Ekim 2014 tarihinde Duygun Yarsuvat Galatasaray başkanı seçildikten sonra Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu'na seçildi ve başkan yardımcısı oldu.

23 Mayıs 2015 tarihinde yapılan Galatasaray Spor Kulübü Olağan Seçim Genel Kurul Toplantısındaki seçimde eski başkan Duygun Yarsuvat'ın desteklediği Dursun Aydın Özbek Galatasaray'ın 36. Başkanı olarak seçildi.

11 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilen Olağanüstü Seçim Genel Kurulu’nda oyların 2208’ini alan Dursun Aydın Özbek, Galatasaray’ın yeni başkanı oldu.

Fransızca ve İngilizce bilen Dursun Aydın Özbek, evlidir ve 2 çocuğu vardır. 

GS hakkında

Galatasaray, 1905 yılında kurulan ve günümüzde varlığını devam ettiren takımlardandır. Galatasaray Spor Kulübü, Süper Lig'de mücadele eden bir futbol takımıdır. Galatasaray Spor Kulübü'ne ait olan Galatasaray Sportif Anonim Şirketi, kulübün futbol takımının sahibidir. Galatasaray Spor Kulübü'nün 1997 yılında şirketleşme sürecine girmesinin ardından kurulmuştur.

Galatasaray'ın kaç taraftarı var? 

Galatasaray, İstanbul merkezli bir kulüp olmasına karşın, ülke çapında büyük bir taraftar topluluğuna sahiptir. 2013 Nisan ayında bir site üzerinden ülke çapında yapılan araştırma sonucuna göre Galatasaray, Türkiye'de en çok taraftarı olan ilk 3 kulüpten birisi olarak belirlenmiştir. Bunun dışında Galatasaray'ın organize olmuş taraftar grubu da bulunmaktadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.