TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünyanın en hızlı futbolcusu: Kylian Mbappe kimdir? Kylian Mbappe ne kadar maaş alıyor?

Kylian Mbappe, futbol sahnesinde adından sıkça söz ettiren bir isim. Paris Saint-Germain'de ve Fransa milli takımında sol kanat ve santrafor olarak görev yapan Fransız futbolcu, olağanüstü hızı, top sürme yetenekleri ve bitiriciliğiyle tanınıyor. Peki Kylian Mbappe ne kadar maaş alıyor? İşte Mbappe maaşı

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2024 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2024 12:11
Kaynak: HABER MERKEZİ
Dünyanın en hızlı futbolcusu: Kylian Mbappe kimdir? Kylian Mbappe ne kadar maaş alıyor?

Mbappe, futbol kariyerine doğduğu yer olan Bondy'deki futbol akademilerinde adım attı. Daha sonra Clairefontaine ve Monaco futbol akademilerinde oynayarak Monaco'nun yedek takımında profesyonel futbol hayatına başladı. Kısa bir süre sonra 2016-17 sezonunda düzenli olarak forma giymeye başlayan Mbappe, ligde attığı 15 gol ve 8 asist ile takımının 17 yıl aradan sonra lig şampiyonluğuna ulaşmasında büyük rol oynadı. Daha sonra 180 milyon euro satın alma opsiyonuyla Paris Saint-Germain'e kiralandı. Peki Kylian Mbappe ne kadar maaş alıyor? İşte Mbappe maaşı...

mbappe

KYLİAN MBAPPE KİMDİR?

Futbol kariyerine, babası Wilfried Mbappe'nin rehberliğinde AS Bondy'de başlayan Mbappe, daha sonra Clairefontaine futbol akademisine kabul edildi. Burada gösterdiği etkileyici performans, Real Madrid ve Valencia gibi kulüplerin dikkatini çekti. 11 yaşındayken İngiliz devi Chelsea'de deneme fırsatı buldu ve genç takım için sahaya çıktı. Daha sonra Monaco'nun altyapısına katıldı.

Mbappe, Monaco formasıyla ilk resmi maçına, 2 Aralık 2015'te 1-1 berabere kaldıkları Caen maçının 88. dakikasında Fábio Coentrão'nun yerine girerek çıktı. Bu maçta, 16 yaşında ve 347 günle Monaco'nun en genç oyuncusu unvanını elde etti. 20 Şubat 2016'da attığı golle, 3-1 kazandıkları Troyes maçında kulüp tarihinde gol atan en genç isim oldu, 17 yaşında ve 62 günle Thierry Henry'nin rekorunu kırdı. Aynı yıl içinde Monaco ile Haziran 2019'a kadar sözleşme imzaladı.

2017'de Paris Saint-Germain'e kiralık olarak transfer olan Mbappe, kısa sürede takımın önemli bir parçası haline geldi. 14 Aralık 2016'da Rennes'e karşı 7-0 kazanılan maçta ilk hat-trick'ini yaptı ve 1997'den sonra Coupe de la Ligue'de Monaco adına yapılan ilk hat-trick'i gerçekleştirdi. Ardından Ligue 1'deki ilk hat-trick'ini 11 Şubat 2017'de 5-0 kazanılan FC Metz maçında yaptı, bu performansla 17 yaşında ve 260 günle Jérémy Ménez'in rekoruna çok yaklaştı.

Milli takımdaki kariyerine de genç yaşta başlayan Mbappe, 2016 UEFA Avrupa 19 Yaş Altı Futbol Şampiyonası'nda ülkesini şampiyon yaparak dikkatleri üzerine çekti. Sonraki yıllarda Fransa milli takımı için de önemli başarılara imza attı. Babası Wilfried Mbappe, Kamerun kökenli bir futbol antrenörüyken, annesi Fayza ise Cezayir kökenli bir eski hentbol oyuncusudur. Mbappe'nin futbolculukta ilham aldığı isimler arasında Cristiano Ronaldo bulunmaktadır. France Football'a konuşan Pelé, "Mbappe'nin Dünya Kupası'nı 19 yaşında kazandı, bense sadece 17 yaşındaydım. Neredeyse eşitlendiğimizi söyleyerek onunla şakalaştım. Bence o yeni Pelé olabilir. Bunu söyleyince insanlar dalga geçtiğimi sanıyor ancak bu bir şaka değil" ifadelerini kullanmıştır.

mbappe

MBAPPE REAL MADRİD'E GİTTİ Mİ

Dünyada büyük yankı uyandıran bir transfer gerçekleşiyor. Paris Saint-Germain'de yüksek maaş teklifine rağmen ayrılma kararı alan Kylian Mbappe'nin yeni takımı belli oldu. Yaz ayında PSG ile sözleşmesi sona erecek olan Fransız yıldız, uzun süredir kariyerini Fransa dışında sürdürmeyi arzuluyordu ve nihayet istediği transfer gerçekleşti. 1 Temmuz'dan itibaren, Fransız forvet Real Madrid'in oyuncusu olacak. Böylece futbol dünyasının yakından takip ettiği büyük bir transfer daha gerçekleşmiş olacak.

Marca'da yer alan habere göre, Real Madrid, Mbappe ile tüm sözleşme detaylarında anlaşma sağladı. Transfer yaz ayında tamamlanacak ve Mbappe, Real Madrid ile 5 yıllık bir sözleşme imzalayacak. Transfermarkt verilerine göre 180 milyon euro piyasa değerine sahip olan 25 yaşındaki yıldız, PSG formasıyla 291 maçta görev aldı ve 244 gol atarken 105 asist yapmayı başardı.

Mbappe'nin Real Madrid'e transferiyle ilgili İspanyol basınında çıkan haberlere göre, oyuncunun istediği ücret de belli oldu. 2022'de PSG ile imzaladığı sözleşmeyle 130 milyon euro imza parası ve 72 milyon brüt maaş alan Mbappe'nin, Real Madrid'den 50 milyon euro maaş ve 120 milyon euro imza parası talep ettiği belirtiliyor.

KYLİAN MBAPPE NE KADAR MAAŞ ALIYOR?

2022'de PSG ile anlaşma sağlayan Mbappe, 130 milyon euro imza parası almıştı. Fransız futbolcunun PSG'deki brüt maaşı ise 72 milyon euro olarak başladı ve her yıl artıyor. Mbappe, sözleşmesindeki tek taraflı yenileme opsiyonunu kullanması durumunda, 2025 yılında brüt maaşı 90 milyon euroya yükselecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.