TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dezavantajlı çocuklar bu projede buluştu

İzmir'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi işbirliğiyle dezavantajlı bölgelerdeki çocuklara yönelik eğitim programı düzenlendi

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2023 08:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Dezavantajlı çocuklar bu projede buluştu

İzmir'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi işbirliğiyle dezavantajlı çocuklara yönelik bir eğitim programı düzenlendi. Atatürk Stadı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen programda konuşan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Seyit Bilal Porsun, projeyi pedagog ve psikologlar eşliğinde yürüttüklerini söyledi.

"OLİMPİK EĞİTİM VERİYORUZ"
Porsun, "Çocuklara spor kültürünü aşılıyor, olimpik eğitim veriyoruz. Dezavantajlı bölgelerdeki çocukları spora çekip, kötü alışkanlıklardan kurtarıyoruz. Bu programla çocuklar nasıl bir sporu seçeceğine karar verebiliyor. Projemize katılan birçok çocuk milli sporcu oldu" dedi.


Türkiye'de yaşayan geçici, uluslararası koruma altındaki ve ev sahibi çocuklar arasındaki sosyal uyumun spor aktiviteleri aracılığıyla güçlendirilmesini amaçlayan projede, minikler öğrenerek eğlendi.


Çocuklara spor kültürü, olimpik değerlerin aşılanması ve sosyal uyumlarının sağlanmasını içeren bir sunum yapıldı. Eğitici videolar izleyen ve yarışmalarla eğlenen minikler programın sonunda katılım belgesi aldı. AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.