TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiğdem Gülgeç: 100. yıla kadın sporcular damga vurdu

Triatlon sporcusu Çiğdem Gülgeç “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında başta Filenin Sultanları olmak üzere kadınlarımız spora damga vurdu. Kadın sporcularımız hem bireysel sporlarda hem de takım sporlarında göğsümüzü kabartıyor. Ben de bir kadın sporcu olarak ülkemdeki kadın sporcuların başarılarından mutlu oluyorum” dedi

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2023 10:37
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çiğdem Gülgeç: 100. yıla kadın sporcular damga vurdu

İLKSES TV ekranlarında yayınlanan Hüseyin Demir ile Fair Play programının konuğu, geçtiğimiz günlerde Barcelona’da düzenlenen 70.3 yarışmasının 1’incisi Çiğdem Gülgeç oldu. Başarılı sporcu, 5000 kişinin yarıştığı Ironman Barcelona 70.3 mesafesinde madalya kürsüsüne çıkarak ülkemizin gururu oldu. Kadınlar genel klasmanda ikinci, kendi yaş kategorisinde birinci olan İzmir’in ve ülkemizin gururu, triatlon sporcusu Barcelona yarışının zorlu etabını ilk kez FAİR PLAY programında anlattı. 2024 Yeni Zelenda Dünya Şampiyonası’na katılmaya hak kazanan, ülkemizde triatlon sporunun öncülerinden Çiğdem Gülgeç, hedeflerini anlatarak şampiyonada madalya almak istediğini söyledi.

Çiğdem Gülgeç

STRATEJİK DÜŞÜNCE

Barcelona'da gerçekleşen 70.3 yarışmasında yaşadığı zorluklarını anlatan triatlon sporcusu Çiğdem Gülgeç, “Barcelona’da güzel ve keyifli bir yarışmayı sağlıklı bir şekilde tamamladım. Şehrimi ve ülkemi temsil ederek madalya almak beni gururlandırdı. Zor bir parkurda en iyi performansı sergileyerek başarılı oldum. İlk etapta iklim ve coğrafya açısından bir zorluk yaşadım. Gidiş etabını rahat bitirdim. Dönüşte rüzgâra karşı bisiklet sürmek çok zor oldu. Koşarken zaten diğer parkurları düşünüyorsunuz. Koşu, yüzme ve bisikletten oluşan bu parkurda stratejik olarak düşünmeniz lazım… Uyum sağlayınca yüzme ve koşu parkurlarında en iyi tekniklerimi sergiledim. Rakiplerimi geçerek bitiş çizgisini 1. olarak tamamladığım için kendimi mutlu hissediyorum…  Genel klasmanda 2. oldum. Kendi yaş kategorimde ise 1. oldum. Böylelikle 2024 Yeni Zelenda Dünya Şampiyonası'na gitmeye hak kazandım. Barcelona’da aldığım derece beni Dünya Kupası'na taşıdı. Yeni Zelanda parkurunu şimdiden araştırdım, tırmanışı olan zorlu bir yoldan oluşuyor. Deniz seviyesinde başlayan bisiklet parkuru gittikçe yükseliyor. Koşuda ise daha düz bir alan, yüzme de okyanusta yüzeceğiz. Özellikle bisiklet ve koşu zor bir etaptan oluşuyor. Avrupa’da yarıştığımızda iklim açısından çok bir zorluk yaşamıyoruz fakat kıta değiştirdiğimizde yarışmadan en az bir hafta öncesinde orada olmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

çiğdem gülgeç

İZMİR TRİATLON ŞEHRİ

Ülkemizdeki triatlon sporunun gelişimini, İzmir’in iklim ve coğrafya açısından triatlon için uygun bir şehir olduğunu vurgulayan Çiğdem Gülgeç "Ülkemizde 2001 yılında Tiratlon Federasyonu kuruldu. Daha önceden Bisiklet Federasyonu'ndan ayrılan bu branş özerkliğini geç kazandı. Amatör bir branş olduğundan dolayı Türkiye’de gerekli değer ve itibarı görmüyor. Avrupa’da triatlon sporuna çok önem veriliyor, lisanslı sporcu sayıları çok fazla… Tiratlon sporunun öncülerinden biri olarak rol model olmak istiyorum. Bu sporun ülkemizde yaygınlaşması adına elimden gelenin en iyisini yapıyorum. Olimpiyat yolunda ilerleyen genç sporcularımızın ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğinden eminim… İzmir iklim ve coğrafya açısından triatlon sporuna çok uygun bir konumda yer alıyor. Özellikle yolları bisiklet için gayet elverişli… Özellikle İzmir’de düzenlenen ulusal ve uluslararası bisiklet yarışları toplumda önemli bir farkındalık yaratıyor. Bu bağlamda spor etkinlikleri şehrin turizmine değer katıyor” diye ifade etti.

çiğdem gülgeç

HEDEF: DÜNYA ŞAMPİYONASI

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100.yılında tarihi başarılara imza atan kadın sporcularla gurur duyduğunu ifade eden triatlet Çiğdem Gülgeç, “Spor kariyerimin en zirve dönemlerini Sun Expres grubu ile yaşadım. Ülkemizi en iyi şekilde uluslararası arenada temsil ettim. Firma ve markaların spora verdikleri destek çok önemli… 22 senedir bu sporu yapıyorum. Balkan Şampiyonası'nda 2’nci oldum. Avrupa Şampiyonası’nda ikinciliğim var. Kendimle ve elde edilen başarılarla gurur duyuyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında başta Filenin Sultanları olmak üzere kadınlarımız spora damga vurdu. Kadın sporcularımız hem bireysel sporlarda hem de takım sporlarında göğsümüzü kabartıyor. Ben de bir kadın sporcu olarak ülkemdeki kadın sporcuların başarılarından mutlu oluyorum. İşimi hep tutkuyla yapıyorum. Spor eğitmeni olarak yeni triatlon sporcularını yetiştirmek en büyük hedeflerim arasında yer alıyor. Başarılarıma başarı katarak ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Hedeflerimize ulaşmak için Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyorum. Dünya Şampiyonası’nda kürsüde madalya almak en büyük hayallerimden birini oluşturuyor. Bireysel bir sporcu olsam da bu başarıların perde arkasında olan bana inananlar ve destekleyenler hep yanımda durdu. Aileme, yakınlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Cedi Osman’lı San Antonio, Clippers’a yenildi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.