Bucaspor 1928’e sıcak bakıyorum

Yeni sezonda adı Bucaspor 1928 ile anılan ve taraftarın da çok istediği Teknik Direktör Ayhan Gargili, “Bucaspor ile ismim anıldığını biliyorum ve bu beni çok mutlu etti. Bucaspor güzel bir kulüp, yönetimden henüz benimle kimse temas kurmadı ama böyle bir teklif gelmesi halinde bu göreve sıcak bakıyorum” dedi

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2024 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2024 12:26
Kaynak: HABER MERKEZİ
Bucaspor 1928’e sıcak bakıyorum

YUSUF ÇAĞIRTEKİN-ÖZEL HABER / Bucaspor 1928’de yeni sezon hazırlıkları devam ediyor. Sarı lacivertli kulübün Türkiye’de son olarak geçen sezon Sivasspor’da başarılı bir yardımcı antrenörlük yaparak dikkatleri üzerine çeken, Hollanda’da uzun yıllar kulüp ve milli takım düzeyinde çalışmış Ayhan Gargili ile ilgilendiği iddia edildi. Transfer iddiaları Bucasporlu taraftarlarını heyecanlandırırken; birçok taraftarın Ayhan Gargili’ye sosyal medyadan ulaşıp Bucaspor 1928’e gelmesi yönünde mesajlar attığı öğrenildi. Bucaspor 1928’e transfer iddiaları ile ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan Gargili, “Bucaspor ile ismim anıldığını biliyorum ve bu beni çok mutlu etti. Bucaspor güzel bir kulüp, iyi bir takım. Yönetimden benimle henüz kimse temas kurmadı ama böyle bir teklif gelmesi halinde bu göreve sıcak bakıyorum. Bu benim için de bir hoca olarak kendi ayaklarımın üzerinde durma adına ilk deneyim olur. Geçen sezon Sivasspor’da yardımcı hoca olarak çalışmıştım ama kendi takımımı çalıştırma vaktinin geldiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYADAN TARAFTARLAR ULAŞIYOR

Yeni sezon için birkaç kulüple görüştüğünü ama henüz bir anlaşma yapmadığını dile getiren Gargili, “Birçok kulüpte yönetimler değişti. Hollanda’dan, Belçika’dan ve birkaç Arap ülkesinden teklifler oldu ama öncelikli tercihim Türkiye. Hollanda’da doğdum, büyüdüm ama Türküm ve Türk futbolunun gelişimine katkıda bulunmak istiyorum. Bucaspor’dan benimle temasa geçen olursa bu teklife çok sıcak bakıyorum. Bucaspor’un bana benim de Bucaspor’a ihtiyacım olduğunu düşünüyorum” dedi. Bucaspor’un taraftarını iyi bildiğini belirten Gargili, “Taraftarın tutkusu beni heyecanlandırıyor. Takımlarına çok güzel sahip çıkıyorlar ve asla yalnız bırakmıyorlar. Sosyal medyadan bana ulaşan taraftarlar oluyor. Bu çok güzel bir şey. Böyle bir taraftar grubuna sahip olduğu için Bucaspor çok şanslı bir takım. Futbolcular da çok şanslı. Bucaspor çok güzel bir aile ve ben de bu ailenin bir ferdi olmayı çok isterim. Bucaspor’un hak ettiği üst liglerde yer alması için elimden geleni de yaparım. Son iki sezondur play-off’tan çıkamadılar. Oyuncu grubu geçen sezon çok iyiydi. Oturmuş bir takımdı. Oyuncularla ilgili değil değil de oyun tarzıyla ilgili birkaç değişikliklerle üst lige çıkmak için elimizden geleni yaparım. Bu ligde çok güzel işler başarabiliriz” dedi.

BUCA’DAN LA MASİA NEDEN ÇIKMASIN?

Türkiye’de altyapı konusunda çok tuhaf şeyler gözlemlediğini söyleyen Gargili, “Bucaspor’un 600 bin nüfusu var, Türkiye’de 85 milyon nüfusumuz var, milyonlarca gencin futbola ilgisi var. Altyapılarda çok geniş bir oyuncu havuzu var. Buradan çok büyük oyuncular çıkarılabilir. Bunu birkaç defa daha söyledim. Türk futbolunun altyapıdan başlayarak her şeyi sil baştan dizayn edilmesi gerekiyor. Şu andaki milli takımı izlediğimizde; Ferdi Kadıoğlu, Orkun Kökçü, Hakan Çalhanoğlu, Kenan Yıldız, Salih Özcan ve birçok futbolcu Avrupa’da yetişmiş. Türkiye’de milyonlarca çocuk futbolu seviyor ve oynuyor demek ki ruhumuzda futbol var ama bunu iyi bir şekilde organize edemedik. Torpil daha çok çalışıyor. Hak eden oynaması gerekiyor. Altyapıda ben çok çalıştığım için, Bucaspor’da altyapıda değiştirmek istediğim şeyler olacak. Daha iyi oyuncular çıkarmak için önerilerde bulunmak istiyorum. Buca’dan neden bir La Masia çıkmasın. Bizim İspanya’dan ve Hollanda’dan ne eksiğimiz var? Onlar bizden daha mı iyi. Ben buna inanmıyorum” şeklinde konuştu.

HOLLANDA’YI YENEBİLİRİZ

Cumartesi günü oynanacak Hollanda-Türkiye maçı öncesi iki ülkenin futbolunu kıyaslayan Gagrili, “Cumartesi günü Hollanda ile milli maçımız var ve bence Hollanda’yı yenebilecek bir takımız. Bunu Avusturya karşısında gösterdik. Avusturya Hollanda’nın bulunduğu gruptan Hollanda’yı da yenerek lider çıktı. Milli takımın başarısı da diğer çocukların, altyapıdakilerin motivasyonunu artırıyor. Türk futbolunda daha çok futbola yönelik çalışmamız gerekiyor. Yan etkilerden uzak durmamız gerekiyor. Çok çalışıp çok başarılı olabiliriz” diye konuştu.

ALTYAPIYA DAHA ÇOK PARA HARCANMALI

Hollanda’da ve Türkiye’de futboldaki altyapıya değinen Gargili, “Hollanda’da da daha çok taktik üzerine bir futbol oynanıyor. Bu fark açık. Türk futbolunda ise biraz daha motivasyon üzerine kurulu bir şey var. Oysa ki altyapıdan itibaren sistem anlayışı oturması gerekiyor. Bir kulüpte bir sistem olmalı ve altyapıdan itibaren tüm kulüp aynı sistemi oynar. Mesela a takım 4-3-3 oynuyorsa aynı kulübün altyapıdaki oyuncuları da aynı sistemi oynaması gerekiyor. A takımın hocası altyapıdaki antrenmanları da izlemesi lazım. Oradaki hocalar ile görüşmesi lazım. Hollanda’da bu oluyor. Bu da altyapıdaki oyunculara ve hocalara çok büyük bir moral oluyor ve etkilerini ve değişimlerini görüyorsunuz. Türkiye’de altyapıya daha çok para harcanmalı. A takıma çok büyük paralar harcanıyor ama altyapıya geçince kısılıyor. Bundan vazgeçilmeli. Altyapıdaki hocaları daha fazla eğitmek gerekiyor. Bu da federasyonda başlıyor. Federasyon buraya yönelik ciddi kararlar almalı” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.