TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bitime 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti! Real Madrid La Liga’da 36. kez şampiyon oldu

Real Madrid, İspanya La Liga'nın 34. haftasında Cadiz'i 3-0 mağlup ederek en yakın rakibi Barcelona'nın da Girona karşısında puan kaybetmesiyle şampiyonluğunu ilan etti. Arda Güler'in de forma giydiği Real Madrid, 36. kez şampiyon oldu

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2024 22:05
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2024 22:05
Kaynak: İHA
Bitime 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti! Real Madrid La Liga’da 36. kez şampiyon oldu

La Liga'nın 2023-2024 sezonu Real Madrid'in zaferiyle sonuçlandı. Real Madrid, Santiago Bernabeu'da Cadiz'i 3-0 yenerek şampiyonluğunu ilan etti. Milli futbolcu Arda Güler'in 11'de başladığı maçta Real Madrid, 87 puana ulaşarak zirvede yerini korudu. Bu zaferin ardından en yakın takipçileri Girona ile Barcelona karşı karşıya geldi. Girona, deplasmanda Barcelona'yı 4-2 mağlup ederek 74 puana ulaştı ve ikinci sıraya yükseldi. Real Madrid, Girona'ya 13 puan fark atarak şampiyonluk ipini göğüsledi. Eflatun-beyazlılar, Cadiz galibiyetiyle ligdeki 7. üst üste galibiyetini alırken, yenilmezlik serisini 28 maça taşıdı. Başarılı performansıyla ligin 18. haftasında liderliği ele geçiren Real Madrid, 34 hafta sonunda 87 puana ulaşarak mutlu sona ulaştı.

REAL MADRİD, LA LİGA'DA 36. ŞAMPİYONLUĞUNU KAZANDI

La Liga'da uzun bir aranın ardından Real Madrid, 1 yıl sonra şampiyonluk sevinci yaşadı. Son 5 sezonda 3. kez zirveye çıkan eflatun-beyazlılar, kulüp tarihindeki 36. şampiyonluğunu kutladı. Real Madrid, bu alanda açık ara zirvede yer alırken, Barcelona'nın 27, Atletico Madrid'in ise 11 şampiyonluğu bulunuyor. Ocak ayında İspanya Süper Kupa finalinde Barcelona'yı 4-1 yenerek kupayı müzesine götüren Real Madrid, bu sezon ikinci kez zirveye ulaştı. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de yarı finalde yer alan Carlo Ancelotti'nin öğrencileri, şampiyonluk hedefini sürdürüyor.

Sezon boyunca Real Madrid'in başarısında ön planda olan isimler arasında Jude Bellingham ve Vinicius Junior yer aldı. Sezon başında takıma katılan Bellingham, 26 maçta forma giyerek 18 gol kaydederken, 4 asist yaparak önemli bir katkı sağladı. Vinicius Junior ise 25 maçta forma giyip 13 gol atarken, 5 asist yaparak takımına büyük destek oldu. Real Madrid'de Rodrygo 10, Joselu ise 9 gol kaydederken, milli futbolcu Arda Güler de ligde 2 golle katkı sağladı.

Kupa koleksiyoncusu Carlo Ancelotti ise Real Madrid ile La Liga'da 2. kez şampiyonluk yaşadı. Milan, Chelsea, PSG ve Bayern Münih gibi dev takımlarla da birçok şampiyonluk yaşayan deneyimli teknik adam, Real Madrid'e 2 şampiyonluk yaşatarak başarısını bir kez daha kanıtladı. Ancelotti, Real Madrid'de görev aldığı süre içinde takımına 12 kupa kazandırarak kariyerinin 27. kupasını elde etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.