TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bisiklet Turunda zirve yarışı devam ediyor! Kuşadası-Manisa etabını Van den Broek kazandı

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu heyecanı Kuşadası-Manisa etabıyla devam etti. DSM-Firmenich takımından Hollandalı bisikletçi Frank van Den Broek, zorlu parkuru başarıyla tamamlayarak zaferi elde etti.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2024 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 18:00
Kaynak: İHA
Bisiklet Turunda zirve yarışı devam ediyor! Kuşadası-Manisa etabını Van den Broek kazandı

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 6. Etabı, Aydın’ın Kuşadası ilçesinden başlayarak 160 kilometrelik zorlu bir etabın ardından Manisa Spil Dağı Milli Parkında sona erdi. Saat 11.56'da Kuşadası Marina bölgesinden 153 sporcunun pedal basmasıyla başlayan etapta Bora Hansgrohe takımından Danny van Poppel ile Novo Nordisk sporcusu Matyas Kopecky imza atmayınca yarış dışı kaldı. Başlangıçtan hemen sonra iki Astana sporcusu kaçtı. Önce 20, sonra 25 saniye arayı açtılar. 5 kilometre bile gidemeden peloton yakaladı. 21. kilometrede yine Astana'dan aynı sporcular Davide Ballerini ve Nicolas Vinokurov atak teşebbüsünde bulundu, peloton yine yakaladı. Etapta 25. kilometre geçildi ve sprint prim kapısına doğru bisikletçiler gelmeye başladı.Manisa Spil Dağı Milli Parkı'nda sona eren etap sonunda, dereceye giren sporcular Manisa Valisi Enver Ünlü ve protokol mensupları tarafından kutlandı.

Etabın startı Kuşadası Marina'dan verilirken, 153 sporcu 160 kilometrelik yolu tamamlamak için pedal çevirdi. Yarışın erken dakikalarında Astana takımından iki sporcu kaçışa geçti ancak peloton onları yakalamayı başardı. Sprint prim kapısına doğru ilerlerken tempolar arttı ve mücadele heyecan dolu anlara sahne oldu.

DSM-Firmenich takımından Frank van Den Broek, etabı 4 saat 9 dakika 59 saniyeyle birinci olarak tamamladı ve genel klasmanda liderliği ele geçirdi. Manisa Valisi Enver Ünlü, Van den Broek'e madalyasını ve hediyelerini takdim ederek zaferini kutladı.

Diğer klasmanlarda da öne çıkan isimler oldu. Polti Kometa takımından Giovanni Lonardi Yeşil Mayo'yu, Bike Aid takımından Vinzent Dorn Turkish Airlines Kırmızı Mayo'yu ve Beyaz Mayo'yu elde etti.

Ödül töreninin ardından, geleneksel bir ritüel olarak Manisa Sultan Camii'nin kubbe ve minarelerinden saçılan Mesir Macunu, sporcular ve katılımcılarla paylaşıldı.

Yarışın yedinci gün etabı olarak yarın, İzmir (Çeşme) - İzmir etabı koşulacak ve heyecan devam edecek.

Türkiye Bisiklet Turu, bisiklet tutkunlarını ve sporseverleri bir araya getirirken, yarışın başından itibaren heyecan ve rekabet dorukta devam ediyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.