TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Basketbol Hakem Semineri İzmir'de düzenlendi

Türkiye Basketbol Federasyonu 2023-2024 sezonu B Klasman Hakem ve Değerlendirici Semineri İzmir'de başladı. Merkez Hakem Kurulu'nun katılımıyla basketbol seminer eğitimleri sona erdi

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2023 18:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Basketbol Hakem Semineri İzmir'de düzenlendi

Türkiye Basketbol Federasyonu Basketbol Hakem Seminer faaliyetlerine devam ediyor. Türkiye Sigorta Basketbol Süper Lig, Türkiye Basketbol Ligi ve Türkiye Basketbol 2.Lig ve alt ligler başalamadan önce hakemler eğitimlerini tamamlıyor. B Klasmanı Basketbol Hakemleri oyun kuralları, basketbolda güncel bilgiler ve iletişim alanlarında eğitim alıyor. FIBA’nın güncel oyun kuralları katılımcılarla paylaşıldı. 

Sunumlarını yapan konuşmacılar, hakemlere deneyimlerini ve tecrübelerini anlatarak bilgilerini güncelliyor. Hem teori hem de uygulamalı eğitim alan hakemler 3 gün süren eğitimden sonra sınava girdi ve ardından seminer sona erdi.  

TBF Merkez Hakem Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Engin Kennerman’ın açılış konuşması ile başlayan seminer, MHK Üyesi Yaşar Ziya Pala tarafından “İletişim” ve “Müsabaka Öncesi Hazırlık” konularında sunumlar yapıldı. Sunumları dinleyen basketbol hakemleri soru cevap bölümünde eğitmenlere sorularını ilettiler.

PROF.DR.TİMUÇİN GENÇER'E PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. R. Timuçin Gençer “Hakem-Antrenör İlişkileri” hakkında  sunum yaptı. Sunumun ardından kendisine teşekkür plaketi takdim edildi. Murat Biricik tarafından hakem ve hakem değerlendiricilerine, “Anlık Tekrar Sistemi” ve “Maç sonu kriz anları” konularını içeren sunumlarının anlatılmasıyla seminerin ilk günü tamamlandı. 1 Eylül Cuma günü teori dersleri devam etti. Seminer, 2 Eylül Cumartesi günü yapılan yazılı sınav ve fiziki testlerle sona erdi.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: ÖĞRENİNCE ŞOK OLACAKSINIZ! BU ÜRÜNLER ASLINDA ERKEKLER İÇİN ÜRETİLDİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.