TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başarılı futbolcu Alex Oxlade-Chamberlain kimdir? Alex Oxlade-Chamberlain ne kadar maaş alıyor?

Beşiktaş'ın başarılı oyuncusu Alex Oxlade-Chamberlain, başarısıyla göz dolduruyor. Peki, Alex Oxlade-Chamberlain kimdir? Alex Oxlade-Chamberlain ne kadar maaş alıyor? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 16:10
Kaynak: HABER MERKEZİ
Başarılı futbolcu Alex Oxlade-Chamberlain kimdir? Alex Oxlade-Chamberlain ne kadar maaş alıyor?

Beşiktaş'ta forma giyen Alex Oxlade-Chamberlain hakkında merak edilenler arama motorlarında sıklıkla aratılıyor. Biz de sizin için kendisine dair merak edilenleri derledik. Peki Alex Oxlade-Chamberlain kimdir? İşte detaylar…

Alex Oxlade-Chamberlain kimdir?

Alexander Mark David Oxlade-Chamberlain, Jamaika kökenli İngiliz milli futbolcudur ve 15 Ağustos 1993 tarihinde Portsmouth, İngiltere'de doğmuştur. Oxlade-Chamberlain, 2011 yılında 20 yaşında, yaklaşık 12 milyon Pound'luk bir transfer ücretiyle Arsenal FC takımıyla sözleşme imzalamıştır ve kariyerinin büyük bir bölümünde kanat oyuncusu olarak görev yapmıştır.

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda forma giyerek, Wayne Rooney'den sonra Avrupa Futbol Şampiyonası'nda İngiltere'yi temsil eden en genç ikinci oyuncu olmuştur. Ayrıca UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gol atan en genç İngiliz futbolcu ünvanını da taşımaktadır.

Alex Oxlade-Chamberlain, eski İngiliz milli futbolcu Mark Chamberlain'in oğludur ve aynı zamanda amcası Neville Chamberlain de profesyonel bir futbolcuydu. Kardeşi Christian Oxlade-Chamberlain de kendisi gibi futbolcu olarak kariyer yapmaktadır.

Oxlade-Chamberlain, yedi yaşında Southampton Akademisi'ne katıldı. 2 Mart 2010'da, Southampton formasıyla ilk maçına çıktı ve Huddersfield Town'a karşı oynanan ve 5-0 galibiyetle sonuçlanan maçta yedek kulübesinden oyuna girdi. Bu maçta sahaya çıkmasıyla birlikte kulüp tarihinde en genç ikinci oyuncu unvanını elde etti, Theo Walcott'un ardından. Oxlade-Chamberlain, 8 Mayıs 2010'da Southend United'a karşı oynanan sezonun son maçında da oyuna dahil oldu, Jason Puncheon'un yerine 82. dakikada sahaya sürüldü. 2010-2011 sezonunun başında ise, 10 Ağustos'ta AFC Bournemouth'a karşı oynanan League Cup maçında ilk kez sahne aldı ve takımının 2-0 galip gelmesini sağlayan ikinci golü attı.

20 Ağustos 2010'da, 17. doğum gününden kısa bir süre sonra, Oxlade-Chamberlain üç yıllık profesyonel sözleşmesini imzaladı. İlk lig başlangıcını ise 4 Eylül 2010'da, evlerinde Rochdale'e karşı oynanan ve 2-0 mağlup oldukları maçta gerçekleştirdi. İlk lig golünü ise 23 Ekim 2010'da, Oldham Athletic'e karşı oynanan ve 2-1 kazandıkları maçta kaydetti ve bu maçın adamı seçildi. İlk kez bir lig maçında Maçın Adamı seçildiği 2 Kasım 2010'da ise Dagenham & Redbridge'i 4-0 yendikleri maçta iki gol daha atıp bir de asist yaptı.

Oxlade-Chamberlain, Southampton ile ikinci sezonunu dokuz golle tamamladı ve 2010-2011 sezonunda PFA League One Yılın Takımı'na seçildi. Bu başarısının ardından transfer piyasasında adı anılmaya başladı ve Haziran ayında babası Mark Chamberlain, oğlunun gelişimini sürdürmek için en kısa sürede Arsenal'e katılmasını istediğini belirtti.

8 Ağustos 2011'de Oxlade-Chamberlain, Premier League kulübü Arsenal ile sözleşme imzaladı. Transfer ücreti hakkında kulüp tarafından resmi bir açıklama yapılmazken, medyada 12 milyon sterlinlik bir transfer ücreti ödendiği ve bu rakamın bonuslarla 15 milyon sterline çıkabileceği belirtildi.

28 Ağustos 2011'de, deplasmanda Manchester United'a 8-2 mağlup olduğu maçta, 62. dakikada Francis Coquelin'in yerine girerek Arsenal formasıyla ilk kez Premier League maçına çıktı. 20 Eylül 2011'de ise, Arsenal adına ilk golünü League Cup maçının 58. dakikasında Shrewsbury Town'a karşı attı ve Arsenal maçı 3-1 kazandı.

28 Eylül 2011'de Oxlade-Chamberlain, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçına Yunan takımı Olympiacos'a karşı çıktı ve açılış golünü kaydetti. Bu golle UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gol atan en genç İngiliz futbolcu unvanını kazanırken, takım arkadaşı Theo Walcott'un rekorunu geride bıraktı.

Oxlade-Chamberlain, Arsenal formasıyla ilk Premier League maçına 22 Ocak 2012'de Emirates Stadyumu'nda Manchester United'a karşı çıktı ve Arsenal 2-1 mağlup oldu. Oxlade-Chamberlain, Robin van Persie'nin golüne asist yaparken, Arsène Wenger 78. dakikada skoru dengelemek için Andrey Arshavin'i oyuna aldı. Oyundan alınması kararı Arsenal taraftarları tarafından protesto edilirken, Robin Van Persie de Arsène Wenger'ın bu kararına itiraz etti. 4 Şubat 2012'de Oxlade-Chamberlain, Premier League'deki ilk golünü Blackburn Rovers'a karşı attı ve Arsenal'in 7-1 kazandığı maçta 2 gol kaydetti. Bu maçın ardından Arsène Wenger, Oxlade-Chamberlain'in hızlı gelişimini övdü.

Arsenal'in UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Milan'ı 3-0 yendiği maçta 2 asist yaparak etkileyici bir performans sergileyen Oxlade-Chamberlain, alkış aldı. O dönemin Arsenal kaptanı Robin van Persie, Oxlade-Chamberlain'in hem Arsenal'in hem de İngiltere'nin geleceği olduğunu belirtirken, Marco van Basten ise onu bir "mücevher" olarak tanımladı.

Premier League'deki ilk sezonunun sonunda Oxlade-Chamberlain, PFA Yılın Genç Oyuncusu ödülüne aday gösterildi ve Tottenham Hotspur'un üç yaş büyük oyuncusu Kyle Walker'a kaybederek ikinci oldu.

31 Ağustos 2017'de Oxlade-Chamberlain, Premier League'deki rakipleri Liverpool ile 35 milyon sterlin karşılığında beş yıllık bir sözleşme imzaladı. 9 Eylül 2017'de, Liverpool'un Manchester City karşısında 5-0 mağlup olduğu maçta sahaya çıktı. İlk golünü ise 17 Ekim'de attı; Maribor karşısında oynanan ve 7-0'lık UEFA Şampiyonlar Ligi galibiyetiyle sonuçlanan maçta yedek kulübesinden çıkarak fileleri havalandırdı. Bu golle, Liverpool'un aldığı en yüksek deplasman galibiyetine katkı sağladı. 4 Kasım 2017'de ise, Liverpool formasıyla ilk lig golünü West Ham United FC'ye karşı oynanan ve 4-1'lik galibiyetle sonuçlanan maçta kaydetti. 14 Ocak 2018'de, Liverpool'un Manchester City'yi 4-3 mağlup ettiği maçta takımının ilk golünü attı.

Ancak, 25 Nisan 2018'de Oxlade-Chamberlain, UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Roma'ya karşı oynanan ve 5-2'lik galibiyetle sonuçlanan maçın 15. dakikasında dizinden ciddi bir sakatlık geçirdi ve sezonu kapattı. Bu sakatlık, onun 2018 FIFA Dünya Kupası'na katılmasını engelledi.

18 Temmuz'da Liverpool, Oxlade-Chamberlain'in 2018-19 sezonunun büyük bölümünü kaçıracağını doğruladı ve Klopp şunları söyledi: "İnsanlara Ox için önümüzdeki sezonun iyileşme ve rehabilitasyona odaklanmakla ilgili olacağını söylemek için uygun bir zaman olduğunu hissediyorum."

28 Aralık'ta Klopp, Oxlade-Chamberlain'in rehabilitasyonunun iyi gittiğini ve beklenenden daha erken sahalara dönebileceğini belirtti. "Son birkaç haftada yaptığı gibi daha fazla adım atarsa, bu sezon Premier Lig futbolu oynayabileceğini bilmek güzel" dedi.

26 Nisan 2019'da, sakatlığından 366 gün sonra Oxlade-Chamberlain, Liverpool'un Huddersfield'a karşı 5-0'lık lig galibiyetinde yedek olarak geri döndü. Ancak, Tottenham Hotspur'a karşı oynanan 2019 UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde kullanılmayan bir yedek olarak kaldı.

22 Ağustos'ta Liverpool, Oxlade-Chamberlain'in sözleşmesini uzattı. Kapsamlı rehabilitasyonun ardından Ekim sonu ve Kasım başında formuna kavuşan Oxlade-Chamberlain, Genk'e karşı oynanan maçlarda iki hafta içinde üç Şampiyonlar Ligi golü atarak dikkatleri üzerine çekti. Ayrıca, 30 Ekim'de Lig Kupası'nda eski kulübü Arsenal'e karşı uzun mesafeden bir gol attı.

Ertesi ay, sezonun ilk lig golünü atarak 7 Aralık'ta Bournemouth deplasmanında alınan 3-0'lık galibiyetin ilk golünü Jordan Henderson'dan aldığı topla kaydetti. Ancak, tam iki hafta sonra, 21 Aralık'ta Oxlade-Chamberlain, Flamengo'ya karşı oynanan FIFA Kulüpler Dünya Kupası finalinde sahaya çıktı ve ayak bileğinin üzerine düşerek sakatlandı. 75. dakikada oyundan çıkmak zorunda kaldı. Klopp daha sonra, Oxlade-Chamberlain'in "ayak bileği bağında hasar" meydana geldiği için 2019'un kalan iki maçını kaçıracağını doğruladı.

Oxlade-Chamberlain daha sonra, Liverpool'un sezonun son iç saha maçı olan 22 Temmuz'da Chelsea karşısında aldığı 5-3'lük galibiyette takımın beşinci golünü atarak geri döndü.

Alex Oxlade-Chamberlain ne kadar maaş alıyor?

Alex Oxlade-Chamberlain ne kadar maaş aldığı bilinmemektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.