TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aydın Ayhan Güney: Çeşme’de hedefimiz büyük

İkincisi düzenlenen Salomon Çeşme Yarı Maratonu doğa ve tarihin eşsiz güzelliklerinde koşuldu. Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 11:40
Kaynak: HÜSEYİN DEMİR
Aydın Ayhan Güney: Çeşme’de hedefimiz büyük

Salomon isim sponsorluğunda organize edilen Çeşme Yarı Maratonu, 4 Mayıs Cumartesi Çeşme Kaymakamlığı desteğiyle Çeşme Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Düzenlenen yarışta 21 ülkeden bin 745 sporcu katılım gösterdi. Çeşme, Ilıca ve Alaçatı’da birbirinden keyifli ve güzel parkularda yarışmacılar koştu. “Denizin Sesi, Adımların Ritmi: Çeşme'de Koş!” sloganıyla maraton büyük heyecana sahne oldu. İhtişamlı manzarası ve dünyada örneğine az rastlanan su altı kaynaklarının, termallerinin bulunduğu Çeşme bölgesinde rengarenk taş evler, Arnavut kaldırımları, yel değirmenleri arasında gerçekleşen yarı maraton, sporculara keyifli anlar yaşattı. Spor turizmine katkı sağlayan organizasyonun geleneksel olması bekleniyor.

YARIŞMACILARIMIZ ÇOK MEMNUN

Salomon Çeşme Yarı Maratonu'nun yarışmacılara keyifli anlar yaşattığını belirten Argeus Travel & Events Kurucu Ortağı Aydın Ayhan Güney, “Daha yolun başındayız, bu sene ikincisini gerçekleştiriyoruz. Çeşme’de hedefimiz büyük. Türkiye’nin en önemli organizasyonları arasında yer almak istiyoruz. Geçtiğimiz sene olduğu gibi bu sene de her şey yolunda gitti. Herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadık. Yarışmacılarımız da çok memnun. Hem spor yapıyorlar hem de keyifli anlar yaşıyorlar. Yerel desteklerimizin katkısı ise yadsınamaz seviyede. Örnek gösterilecek bir düzeyde her zaman desteklerini esirgemiyorlar. Salomon Çeşme Yarı Maratonu’nun orta vadede hızla büyüyeceğini söyleyebilirim” diye konuştu.

ORGANİZASYON BÜYÜYECEK

Önümüzdeki yıl yarı maratonda değişikliğe gitmeyi düşündüklerini söyleyen Aydın Ayhan Güney, “İki senedir yarı maraton olarak düzenlediğimiz yarışımızı full maratona çevirme gibi de bir planımız var. Yerel yönetim ve devlet erkanının da bu yönde bir talebi oldu. Gerekli planlamaları yapıp rotamızı yetiştirebilirsek yarı maratonu geliştirmek istiyoruz. Çeşme’de daha ikinci yılımız olmasına karşın toplamda 21 ülkeden sporcu yarışma imkanı buluyor. Tabii bunu da göz önünde bulunduruyoruz. Organizasyonu büyüterek gelecek yılki yarışta daha fazla profesyonel sporcuyu da dahil etmeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

TURİZME BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR

Aydın Ayhan Güney, Salomon Çeşme Yarı Maratonu’nun sezon başlamadan bölge esnafına da büyük katkı sağladığını belirterek “Bu tarz organizasyonlara tek yönlü bakmamak gerekiyor. Turizme katkısı çok büyük işler yapılıyor. Sezon olmamasına rağmen yarışımızla Çeşme’ye hareket kazandırdık. Sadece yarışanlar değil ekiplerde yer alanlar, aileler derken sayı 4-5 bine çıkıyor aslında. Bu da hem bölge esnafına hem de turizme çok büyük katkı sağlıyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: HÜSEYİN DEMİR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.