TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avustralya Açık'ta tek erkekler şampiyonu Jannik Sinner oldu

Avustralya Açık'ın tek erkekler finalinde, İtalyan tenisçi Jannik Sinner, Rus rakibi Daniil Medvedev'i 3-6, 3-6, 6-4, 6-4 ve 6-3'lük setlerle 3-2 yenerek şampiyon oldu.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2024 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2024 16:20
Kaynak: AA
Avustralya Açık'ta tek erkekler şampiyonu Jannik Sinner oldu

Avustralya Açık'ın tek erkekler finalinde, Rus tenisçi Daniil Medvedev ile İtalyan rakibi Jannik Sinner karşı karşıya geldi. Melbourne kentinde düzenlenen müsabakada, sezonun ilk grand slam tenis turnuvasında büyük bir heyecan yaşandı. Üç numaralı seribaşı Medvedev ve dördüncü sıradaki Sinner arasındaki mücadele nefesleri kesti.

Karşılaşmanın sonunda, kariyerinde ilk kez grand slam finaline çıkan ve Avustralya Açık'a üçüncü kez final oynayan Medvedev'i 3-6, 3-6, 6-4, 6-4 ve 6-3'lük setlerle 3-2 mağlup eden Jannik Sinner, şampiyonluk ipini göğüsledi. Avustralya Açık'ın tek erkekler kategorisinde zaferle ayrılan Sinner, kariyerinde önemli bir başarıya imza attı.

Üç saat 44 dakika süren mücadelede, 2-0 geriye düştüğü Rus rakibi Medvedev'e karşı çarpıcı bir geri dönüşe imza atan Jannik Sinner, 3-6, 3-6, 6-4, 6-4 ve 6-3'lük setlerle 3-2'lik skorla galip geldi ve kariyerinin ilk grand slam şampiyonluğuna ulaştı. Bu zaferle birlikte Sinner, Avustralya Açık tarihinde tekler kategorisinde zafer kazanan ilk İtalyan tenisçi unvanını elde etti.

Öte yandan, 2021 yılında ABD Açık'ta şampiyonluk yaşayan Medvedev, Avustralya Açık'ta üçüncü kez final oynamasına rağmen şampiyonluk sevinci yaşayamadı ve finalde mağlup oldu.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.