TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avrupa’da Kaf-Kaf fırtınası

ULEB Kupası 2. tur M Grubu ikinci maçında rakibi Neptunas Kleipeda’yı 99-85’lik skorla geçen Pınar Karşıyaka, aldığı bu galibiyetle 4 puanla zirvede yer aldı

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2015 09:58
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Avrupa’da Kaf-Kaf fırtınası

Pınar Karşıyaka, Eurocup 2. Tur M Grubu’nda Beşiktaş Integral Forex’ten sonra Litvanya temsilcisi Neptunas’ı da 99-85 yenerek ikide iki yaptı. Grupta liderliğini sürdüren yeşil-kırmızılılarda Diebler 26, Palacios 20 sayıyla galibiyete büyük katkıda bulundu. M Grubu’nda ilk iki maçı kazanan tek takım olarak büyük avantaj elde eden Kaf-Kaf önümüzdeki hafta Paris Levallois’e konuk olacak.

Euroleague’den elenen Litvanyalı rakibi karşısında maça Diebler ve Palacios’un skorer oyunuyla başlayan Pınar Karşıyaka, ilk 5 dakikalık bölümü 17-9 önde geçti. Etkili oyununu sürdüren Kaf-Kaf, farkı 17 sayıya kadar açtığı ilk 10 dakikalık bölümü 30-16 önde tamamladı. İkinci periyotta dış atışlarda yüksek yüzdeyle oynayan konuk ekip 15. dakikada 35-31’le farkı 4 sayıya kadar indirdi. Dixon, Diebler ve Gabriel’in basketleriyle farkı yeniden açan yeşil-kırmızılar, soyunma odasına 53-41 üstün girdi. Üçüncü periyotta salonu tıklım tıklım dolduran taraftarının da desteğini iyice arkasına alan Karşıyaka rahat bir oyunun ardından son bölüme 73-60 üstün başladı. Son periyotta da müthiş performansını sürdüren İzmir temsilcisi salondan 99-85 galip ayrıldı.

 “KİMSEDEN KORKMUYORUZ”

Karşılaşmanın ardından yapılan basın toplantısında konuşan Pınar Karşıyaka’nın Başantrenörü Ufuk Sarıca son dönemde oynadıkları en iyi basketbolu sergilediklerini söyledi. Rakibe karşı etkili bir oyun oynadıklarını ifade eden Sarıca, “Etkileyici bir oyun oynadık. Bugün Euroleague’de oynamış bir takımı misafir ettik. Her maçı 40 dakika oynayabilen sisteme sahipler ama bugün, açıkçası bir maç daha yapsak aynı tempoyu sürdürürdük. Son dönemde çok fazla sayı atıyoruz. Bunun neticesinde göze hoş gelen bir basketbol oynadık. 14 sayılık fark bizi ilerisi için daha da ümitlendiriyor. Tek hedefimiz gruptan çıkmak. Kimseden korkmuyoruz” dedi.

“UMARIM EVDEKİ MAÇLARI KAZANIRIZ”

Neptunas Kleipeda Başantrenörü Kazys Maksvytis ise Karşıyaka’yı tebrik ettiğini belirterek, “Maça çok büyük enerjiyle başladılar. Enerjileri sayesinde çok yüksek bir oyun sergilediler. İkinci yarı farkı kapatmaya çalıştık ama umarım evdeki maçları kazanırız” diye konuştu. (DHA/İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.