TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atletico Madrid tarihine adını yazdırdı: Antoine Griezmann kimdir? Antoine Griezmann ne kadar maaş alıyor?

Antoine Griezmann, La Liga ekiplerinden Atlético Madrid'de futbol kariyerine devam etmektedir. Sol kanat pozisyonunda görev almasına rağmen, gerektiğinde forvet olarak da sahaya çıkabilmektedir. Fransız milli futbolcu olarak tanınan Antoine Griezmann ne kadar maaş alıyor? Detaylar haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2024 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2024 15:18
Kaynak: HABER MERKEZİ
Atletico Madrid tarihine adını yazdırdı: Antoine Griezmann kimdir? Antoine Griezmann ne kadar maaş alıyor?

La Liga'nın güçlü takımlarından Atlético Madrid'de futbol kariyerini sürdüren Antoine Griezmann, sol kanat pozisyonunda başarıyla görev yapıyor ve gerektiğinde forvet olarak da sahaya çıkabiliyor. Fransız milli futbolcu olarak tanınan Griezmann'ın maaşı ise merak konusu. Antoine Griezmann ne kadar maaş alıyor?  İşte detaylar…

g

ANTOİNE GRİEZMANN KİMDİR?

Antoine Griezmann, Mâcon'da dünyaya geldi. Babası Alain, belediye meclis üyesi ve Alsas kökenliydi, annesi Isabelle ise Portekiz kökenli bir hastane temizleyicisiydi. Annesinin babası Amaro Lopes, Fransa'ya 1957'de inşaat işlerinde çalışmak için gelmiş ve Isabelle doğduğunda buradaydı. Griezmann çocukken, ailesiyle sık sık Paços de Ferreira'ya tatil yapmaya giderdi. Futbol kariyerine UF Mâcon'da başladı.

2005 yılında, Montpellier'de yapılan bir deneme maçında Real Sociedad'a karşı gösterdiği performansla dikkat çekti. Bu maçın ardından, Real Sociedad kulübü yetkilileri Griezmann'ı bir haftalık deneme süresine aldılar ve sonrasında genç oyuncuyla bir gençlik sözleşmesi imzalandı. Griezmann'ın ailesi başlangıçta İspanya'ya taşınmaya pek istekli değildi, ancak sonradan fikirlerini değiştirdiler ve bu büyük adımı atmaya karar verdiler.

Griezmann, Real Sociedad'ın alt yapısında 4 yıl geçirdikten sonra 2009-10 sezonunda A takıma alındı. Copa del Rey'deki Rayo Vallecano maçında 77. dakikada oyuna girerek A takım debutunu yaptı. Dört gün sonra Real Murcia ile lig maçına çıkarak ilk lig maçına çıktı. Kariyerinin ilk golünü Huesca'ya attı ve iki hafta sonra Salamanca karşısında bir gol daha kaydetti.

2010 yılında, Griezmann Real Sociedad ile ilk profesyonel sözleşmesini imzaladı. Sözleşmesi 2015 yılına kadar geçerliydi ve 30 milyon Euro serbest kalma bedeli içeriyordu. Bu süreçte, Manchester United, Arsenal, Lyon, Saint-Étienne, Auxerre gibi kulüplerin ilgisini çekti.

23 Şubat 2010'da Real Sociedad'daki başarılı performansının ardından Fransa U-19 milli takımına Ukrayna'ya karşı oynanacak maça çağrılan Griezmann, 2 Mart'ta forma giyerek ilk kez U-19 formasını sırtına geçirdi ve maç 0-0 berabere sonuçlandı.

7 Haziran 2010'da 2010 UEFA Avrupa U-19 Futbol Şampiyonası için Fransa'nın 18 kişilik kadrosuna seçilen Griezmann, ulusal takım serüvenine hızlı bir başlangıç yapmıştı.

28 Eylül 2010'da, Portekiz ve Juventus ile oynanacak dostluk maçına çağrılan ancak sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkartılan Griezmann, bir sonraki ay Rusya'ya karşı oynanacak maç için 21 yaş altı milli takımına çağrıldı.

9 Şubat 2011'de İngiltere'ye karşı oynanan maçta U20 Fransa formasını giyerek milli takımdaki kariyerine devam eden Griezmann, 10 Haziran 2011'de ise U-20 FIFA Dünya Kupası için 21 kişilik kadroya dahil edildi.

Ancak 2012 Kasım ayında disiplinsiz hareketlerinden dolayı milli forması askıya alınan Griezmann, 31 Aralık 2013'e kadar milli takımdan uzak kaldı.

2014 yılında Atlético Madrid'e transfer olan Griezmann, Real Sociedad'a 30 milyon Euro ödenerek transfer edildi. İlk maçına Supercopa de España'da Real Madrid karşısında çıktı ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk golünü Olimpiakos'a attı.

10 Haziran 2016'da başlayan Avrupa Şampiyonası'nda 6 gol atarak turnuvanın gol kralı olan Griezmann, finalde Portekiz'e yenilerek turnuvaya veda etti.

14 Haziran 2018'de başlayan ve Rusya'nın ev sahipliğinde gerçekleşen 2018 FIFA Dünya Kupası'nda ise Fransa forması altında 4 gol ve 2 asistlik performans sergileyerek turnuvayı şampiyonlukla tamamladı.

2019 yılında Barcelona'ya 120 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer oldu. Beş yıllık sözleşme imzalayan Griezmann'ın serbest kalma bedeli ise 800 milyon Euro olarak belirlendi. Transfer döneminin son gününde, 2024 sezonuna kadar Atlético Madrid ile anlaşarak eski kulübüne geri döndü

g

ANTOİNE GRİEZMANN NE KADAR MAAŞ ALIYOR?

Atlético Madrid forması altında mücadele eden Antoine Griezmann, yıllık 12 milyon 500 bin euro maaşla oynuyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.