TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AS Roma takımında defans pozisyonunda görev yapan Türk millî futbolcu Zeki Çelik kimdir? Zeki Çelik ne kadar maaş alıyor?

Serie A'nın güçlü ekiplerinden AS Roma, defans hattını güçlendirmek için Türk futbolunun yetenekli isimlerinden Mehmet Zeki Çelik'i kadrosuna kattı. 1997 doğumlu genç yetenek, Bursa kökenli ve Türkiye milli takımının da önemli bir parçası olarak tanınıyor. Peki, Zeki Çelik kimdir? Zeki Çelik ne kadar maaş alıyor? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2024 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2024 12:37
Kaynak: HABER MERKEZİ
AS Roma takımında defans pozisyonunda görev yapan Türk millî futbolcu Zeki Çelik kimdir? Zeki Çelik ne kadar maaş alıyor?

Milli futbolcu Zeki Çelik, Türk futbolunun parlayan yıldızlarından biri olarak adını duyuruyor. İstanbul doğumlu olan Çelik, 24 yaşında ve Türk milli takımının da önemli bir parçası haline gelmiştir. Yetenekleri ve disiplinli çalışmasıyla dikkat çeken Zeki Çelik, futbol kariyerine İstanbulspor altyapısında başladı. Peki, Zeki Çelik kimdir? Zeki Çelik ne kadar maaş alıyor? Detaylar haberimizde...

ZEKİ ÇELİK KİMDİR?

Mehmet Zeki Çelik, 17 Şubat 1997'de Bursa'da doğmuştur. Şu anda Serie A'nın takımlarından biri olan AS Roma'da savunma pozisyonunda oynayan Türk milli futbolcudur.

Bursaspor: Bursaspor'daki kariyerine Yavuz Selimspor'da keşfedilmesiyle başlayan Çelik, 11 yaşında bu takımda futbola adım atmıştır. Bir sene sonra Bursaspor altyapısına transfer olmuş ve burada Enes Ünal, Ertuğrul Ersoy, Kubilay Kanatsızkuş gibi A takıma yükselen genç yeteneklerle birlikte forma giymiştir. Ocak 2015'te Bursaspor ile profesyonel sözleşme imzalamıştır.

2015-16 sezonunda, 3. Lig ekibi Bursa Nilüferspor'a kiralanmıştır. İlk resmi maç deneyimini 23 Ağustos 2015'te Kozan Belediyespor ile oynanan lig maçında yaşamıştır. Bu sezon boyunca 34 lig maçında forma giymiştir.

İstanbul: 2016-17 sezonu öncesinde İstanbulspor'un teknik direktörü Yalçın Koşukavak tarafından beğenilen Çelik, Bursaspor'da A takımda düşünülmediğini öğrenince, 2. Lig ekibi İstanbulspor'a transfer olmayı kabul etti. İlk sezonunda 31 maçta forma giyerek takımına katkı sağladı. Takımı, grup birincisi olarak TFF 1. Lig'e yükseldi. 12 Ağustos 2017'de çıktığı ilk 1. Lig maçında kariyerinin ilk golünü Eskişehirspor'a karşı attı. O sezon toplamda 33 maçta forma giyen futbolcu, 3 gol kaydetmiştir.

Lille: TFF 1. Lig'deki başarılı performansıyla milli takıma çağrılan futbolcu, yabancı takımların da dikkatini çekti ve 2018-19 sezonu öncesinde Fransa Ligue 1 ekibi Lille'e transfer oldu. İlk kez Lille formasını giydiği maç, 11 Ağustos 2018'de Rennes'i 3-1 yendikleri maçtı ve bu maçta bir asist yaparak takımına katkı sağladı. 2018-19 sezonunda, 38 lig maçının 34'ünde forma giyerek 1 gol ve 5 asistlik performans sergileyerek sezonu tamamladı.

2019-20 sezonunda, kariyerinin ilk UEFA Şampiyonlar Ligi mücadelesine 17 Eylül 2019'da Ajax karşısında çıktı. Sonrasında Chelsea ve Valencia'nın da olduğu grupta kalan maçların tamamında forma giydi. Ancak Lille, gruptan çıkma performansı gösteremedi. Fransa'da yerel ligde de 23 maça çıkan Zeki Çelik, bu maçlarda 3 asist yaparak takımına katkı sağladı.

Roma: 2018-19 sezonu öncesinde İtalya Serie A'nın güçlü takımlarından Roma, milli futbolcu Zeki Çelik'i transfer etti. Roma Kulübü'nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Zeki Çelik'in kendisini 4 yıllığına Roma'ya bağlayan sözleşmeye imza attığı belirtildi.

Milli Takım: Türkiye milli futbol takımıyla ilk maçına 5 Haziran 2018'de, 1-1 biten Rusya maçında çıkan Çelik, milli formayla ilk golünü ise 2 Haziran 2019'da dostluk maçında Özbekistan'a karşı atmıştır. 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde ise 8 maçın 7'sinde ilk 11'de forma şansı bulmuştur.

ZEKİ ÇELİK NE KADAR MAAŞ ALIYOR?

Şu anda Roma'dan yıllık 2 milyon Euro kazanan Zeki Çelik, Sarı-Kırmızılı yönetimden 3 milyon Euro'luk bir maaş talep ediyor. Başkent ekibi, bonservis bedeli için de kapıyı 12 milyon Euro'dan açmış durumda.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.