Ampute Milli Futbol Takımı'ndan tarihi zafer: Milliler Almanya'yı ezdi geçti

Avrupa ve Dünya şampiyonu Ampute Milli Futbol Takımı, EURO 2024 çeyrek finalinde Almanya'yı tarihi skorla mağlup ederek yarı finale yükseldi. Ömer Güleryüz hattrick yaparken, milliler 11-0'lık galibiyetle önemli bir zafer elde etti.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2024 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2024 14:42
Kaynak: İHA
Ampute Milli Futbol Takımı'ndan tarihi zafer: Milliler Almanya'yı ezdi geçti

Avrupa ve dünya şampiyonu Ampute Milli Futbol Takımı, EURO 2024 C Grubu çeyrek final maçında Almanya'yı tarihi bir skorla mağlup ederek yarı finale yükseldi. Fransa'nın Haute-Savoie kentinde düzenlenen turnuvada Camille Fournier Stadyumu'nda oynanan maçta milliler, Almanya'yı 11-0'lık skorla ezdi geçti.

Ay-yıldızlılar maça hızlı başladı ve 5. dakikada Muhammet Yeğen'in serbest vuruştan attığı golle öne geçti. 12. dakikada Kemal Güleş farkı ikiye çıkarırken, 18. dakikada Muhammet Yeğen kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü kaydetti. İlk yarı millilerin 3-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya da baskılı başlayan Ampute Milli Takımı, 27. dakikada Rahmi Özcan'ın golüyle skoru 4-0 yaptı. 32, 36 ve 38. dakikalarda Ömer Güleryüz, 35. dakikada Serkan Dereli, 42. dakikada Kemal Güleş, 47. dakikada Savaş Kaya ve 50+2. dakikada Rahmi Özcan'ın golleriyle milliler, Almanya'yı 11-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi.

AMPUTE

ÖMER GÜLERYÜZ'DEN HAT-TRİCK

Maçta hat-trick yaparak yıldızlaşan Ömer Güleryüz, gol krallığı yarışında 14 gole ulaşarak zirvedeki yerini sağlamlaştırdı.

YARI FİNALDE BÜYÜK HEYECAN

Bu tarihi zaferle Ampute Milli Futbol Takımı, EURO 2024 yarı finalinde mücadele etmeye hak kazandı. Milliler, güçlü performanslarıyla turnuvanın favorileri arasında yer alıyor ve şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.