TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alpaslan Erkoç: Ortak akıl ile yöneteceğiz

Alpaslan Erkoç, "Ampute Futbol,Tekerlekli Sandalye Basketbol,Oturarak Voleybol liglerini devam ettirmek istiyoruz" dedi 

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2023 10:28
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Alpaslan Erkoç: Ortak akıl ile yöneteceğiz

HÜSEYİN DEMİR 

Yalova Ortopedikler Spor Kulübü Başkanı Alpaslan Erkoç, 2005 yılından beri spor faaliyetleriyle dezavantajlı bireylerin spor yapmalarına katkı sağlıyor. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyon (TBESF) başkan adayı Erkoç, önemli projeleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. Kendini engelli bireylere adayan Alpaslan Erkoç, başkan seçildiği takdirde yapacağı proje ve çalışmalarını gazetemize anlattı. 

Ampute Futbol

AVRUPA’DA 3. OLDUK
Kısaca kendinizden bahseder misin? Bedensel Engelliler Spor camiasına nasıl adım attınız? 

İlk ve orta öğretimi Batman’da, lise öğretimimi Yalova’da tamamladım. Henüz 6 aylık iken geçirmiş olduğum çocuk felci hastalığından dolayı hayatımı engelli olarak sürdürüyorum. 1995 yılında engelliler için Yalova’da ilk kurulan Yeni Yaşam Engelliler Derneği Kurucu üyesi olarak dernek ve sosyal faaliyetlere başladım. 18 yaşında Yalova’da dezavantajlı bireylerin spor yapmaları için çalışmalarda bulundum. 

Yalova'da kurduğunuz takımı Süper Lig'e çıkararak önemli başarılar elde ettiniz. Yalova'daki engelli bireylerin spora katılımında çok desteğiniz oldu. Neler söylemek istersin?
2002-2005 yıllarında Türkiye Sakatlar Derneği Yalova Şube Başkanlığı görevine seçildim. Görevimi hep en iyi şekilde yapmaya çalıştım. 2005 yılında Yalova Ortopedikler Spor Kulübünü kurduk. Kurucu başkanlık görevini halen sürdürüyorum. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu üyesi olarak basketbol kulübü faaliyetlerine devam ediyorum. Yalova Ortopedikler Spor Kulübü'nü 2010’da Tekerlekli Sandalye Basketbol Türkiye 1. Ligine çıkardık. 2011’de ise kulübümüzü Süper Lig’e yükselttik. 2015 yılında takımımıza uluslararası yeni bir vizyon kazandırdık. Ülkemizi Avrupa Kulüpler Kupası'nda 2015 yılından bu yana Yalova Ortopedikler Spor Kulübü olarak temsil ediyoruz. İki kez Avrupa Kulüpler Kupası'nda üçüncülük başarısını elde ettik. 

yd2128675162

PANDEMİDE LİGE DEVAM ETTİK 
Pandemi döneminde spor organizasyonlarına ara verilmişti. Büyük özveri ve emek ile liglerin oynanması için katkı verdiniz. Düşünceleriniz merak ediyoruz? 

2020-2021 sezonu Covid-19 salgını nedeni ile oynanamayan Tekerlekli Sandalye Basketbol ligleri müsabakalarının devam etmesi için Yalova’da ev sahipliği yaparak organizasyonu üstlendik. Bu sayede ülkemizde engelli bireylerin spor yapmalarını destekledik. Bu vesile ile Tekerlekli Sandalye Basketbol ligleri ara vermeden devam etmiş oldu.

TBESF (Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu) başkan adayı oldunuz. Başkan seçildiğinizde yapmayı planladığınız projelerinizden bahseder misin? 
Belirsizliğini koruyan her üç deplasmanlı (Ampute Futbol,Tekerlekli Sandalye Basketbol,Oturarak Voleybol) liglerini devam ettirmek istiyoruz. Önceliğimiz 2022-2023 sezonunu sağlıklı bir şekilde bitirmek… Seçimi kazandığımız takdirde kulüplerimizin, hakemlerimizin ve teknik komiserlerimizin tüm maddi sıkıntılarını gidererek yeniden bir güven ortamı yaratacağız. Sonrasında yeni sezon planlamalarını ve bireysel branşlarda şampiyonaları organize ederek sezonluk planlamalarını yapmalarında yardımcı olacağız. Ulusal ve Uluslararası seminerler düzenleyerek hakem ve antrenörlerimizin gelişmesine katkı sağlayacağız. Genç Milli takımlar (Kadın-Erkek) ve bireysel branşlarda alt yapı faaliyetlerine büyük önem vereceğiz. Böylelikle bayrağımızı gururla dalgalandıracak sporcular yetiştirmeyi hedefliyoruz. Kulüplerimizin Ulusal ve Uluslararası projelerden destek alması için profesyonel proje ekibi oluşturup destek sağlayacağız.

4cd0037f-f256-4911-8e90-9767652c4fae

MİLLİ TAKIMIMIZI GÜÇLENDİRECEĞİZ 
Son yıllarda ampute futbol ve sandalye basketbol milli takımında büyük başarılara imza attık. Başkan seçildiğiniz takdirde milli takımlara destek ve yatırımlarınız nasıl olacak? 

Sponsor destekleri ve yapılan yatırımlarla kulüplerimizi güçlendirme hedefimiz var… Kulüpler kendi oyuncu havuzunu geliştirerek böylelikle milli takıma aday olacak sporcuları yetiştirecek. Milli takım antrenörlerimiz oyuncu havuzundan tarama yaparak nitelikli sporcuları takıma alacak. Milli takım kamp dönemlerini artırarak Avrupa Şampiyonası, Dünya Şampiyonası ve Paramlimpik oyunlarına hazırlık süreci daha verimli olacak. 

Camianın değerli sporcularına ve katılımcılarına nasıl bir mesaj vermek istersiniz?
Bütün kulüp başkanlarımıza, sporcularımıza ve federasyon çatısı altında bulunan tüm paydaşlarımıza eşit mesafede olarak şeffaf bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz. Federasyonu tek bir akılla değil, ortak akıl ile yöneteceğiz. Sorunları biliyoruz hep birlikte başaracağız. Bu güzel röportaj için İlkses gazetesine çok teşekkür ederim. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.