TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aliağa'da "Ege Cup" Basketbol Şöleni başlıyor!

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Lig 2023-2024 sezonu başlamadan önce bütün takımlar sezon hazırlıklarına devam ediyor. Peki Ege takımlarının son durumları nasıl? Ege Cup Basketbol turnuvası ne zaman? Hangi takımlar turnuvada mücadele edecek? Detaylar haberimizde....

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2023 08:20
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Aliağa'da "Ege Cup" Basketbol Şöleni başlıyor!

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Lig 2023-2024 sezonu başlamasına çok az bir süre kala heyecan artmaya devam ediyor. Basketbol severlerin merakla ve heyecanla beklediği Süper Lig'de Ege takımları yeni sezona hazırlanıyor.

Sezona iddialı başlamak isteyen Pınar Karşıyaka, Aliağa Petkimspor ve diğer Ege takımlarının bu sezon nasıl bir performans ile sahaya çıkacağı merak ediliyor. Takımında büyük değişikliğe giden Aliağa Petkimspor, transferleriyle dikkatleri üzerine çeken Pınar Karşıyaka bu sezon lig başlamadan önce önemli bir hazırlık turnuvasına çıkacak. Peki turnuva ne zaman? Hangi takımlar mücadele edecek? Takımların son durumları nasıl? Sizler için derledik...

EGE CUP

HAZIRSAK BAŞLAYALIM!

Basketbol coşkusu, Ege Cup 2023 ile 14 Eylül Perşembe günü Aliağa'da başlıyor. Manisa B.B, Yukatel Merkezefendi, Bahçeşehir Koleji ve Aliağa Petkimspor'un kıyasıya mücadele edeceği Ege Cup 2023'e "Hazırsak Başlayalım!" diyen tüm taraftarlar davetli... Sezon başlamadan önce büyük heyecana sahne olacak olan maçlarda taraftarlar büyük çoşku ve heyecan yaşayacak. Türkiye Sigorta Basketbol Süper Lig heyecanı ilk hafta Aliağa Petkimspor-Pınar Karşıyaka maçıyla başlayacak. İzmir derbisinde önce oynanacak olan Ege Cup'ta her iki takım birbirini tartacak.

PINAR KSK

PINAR KARŞIYAKA YİNE İDDİALI

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 2022-2023 sezonu final serisinde Anadolu Efes ile eşleşen Pınar Karşıyaka, şampiyonluğu son anda kaçırmıştı. Pınar Karşıyaka ise bütçe performans olarak ligde en iyi şekilde mücadele ederek son topa kadar savaştı. 2023-2024 sezonuna hazırlanan Ufuk Sarıca'nın öğrencileri yeni transferleriyle göz kamaştırmaya devam ediyor. NBA patentli oyuncuları kadrosuna dâhil eden yeşil kırmızılılar sezona iddialı başlamak istiyor. Takımın kimyasını korumaya çalışan Ufuk Sarıca ek takviyelerle hem Avrupa'da hem de Türkiye Ligi'nde ses getirmek isiyor. Pınar Karşıyaka'nın yeni sezon kombine biletlerine yoğun ilgi devam ediyor.

ALİAĞA PETKİMSPOR'UN ROTASI AVRUPA

Aliağa Petkimspor, Türkiye Sigorta Basketbol Ligi'nin 2022-2023 sezonunda toplam 30 maçta 12 galibiyet, 18 mağlubiyet, 42 puanla sezonu 12. sırada bitirmişti. İzmir takımı en son oynadığı maçta lider Türk Telekom'a 46 sayı farkla yenilerek sezonu kapatmıştı. İzmir temsilcisi geçen sezon play-off ve Avrupa kupalarına katılma hedefini gerçekleştiremedi.

Burak Gören'in öğrencileri maça çıktığı 30 müsabakada 2375 sayı atarak maç başına ortalama 79,17 sayı ile oynadı. Aliağa ekibi maç başına 30,73 ribaund ortalaması ile oynarken, 18,87 asist ortalamasıyla mücadele etti. Aliağa Petkimspor, bu sezon hem Türkiye Ligi'nde hem de Avrupa kupalarına katılarak iddialı olmak istiyor.

Omar Morgan Prewıtt maç başına 15,19 sayı ortalamasıyla takımının en skorer oyuncusu oldu. Peyton James Aldrıdge 7,6 ribaund ortalamasıyla normal en çok ribaund toplayan 7. oyuncu oldu. Aliağa Petkimspor'un sezon öncesi geleneksel olarak ev sahipliği yaptığı Ege Cup 14-16 Eylül tarihleri arasında başlayacak.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Karşıyaka Spor Kulübü'nden büyük vefa: "Etendim Mustafa turnuvası"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.