TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ali Sami Yen krizi istifa getirdi, Arda Turan'dan tepki geldi

Dijital yayın yapan bir özel kanalda Candaş Tolga Işık'ın konuğu olan Arda Turan'ın programının altına yapımcılardan birinin Ali Sami Yen yorumu tartışma yarattı. Işık kanaldan istifa etti, Arda Turan ise tepki açıklaması yayınladı

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2023 19:07
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Ali Sami Yen krizi istifa getirdi, Arda Turan'dan tepki geldi

Galatasaray tarihinin en önemli futbolcularından biri olan ve şu an Eyüpspor'u çalıştıran Arda Turan, dijitalde yayın yapan bir özel spor kanalında ünlü sunucu Candaş Tolga Işık'ın konuğu oldu. Henüz yayınlanmayan programın Arda Turan'ın da yer aldığı görselinde bir kullanıcı, "Metin Oktay mezardan çıksa, Gs'liler Fenerbahçe'nin arka bahçesi olarak gördüğünden sizi izlemez pek zorlamayın bence. Bu arada cidden inat ettiler izlemiyorlar kattiyen" paylaşımı yaptı. Bu paylaşımın altına ise programın yapımcısı olduğu iddia edilen Doğan Dirim'den, "Haftaya Ali Sami Yen'i ağırlayacağız" yorumu geldi. Bu yorum kısa zamanda Galatasaray'ın kurucusu Ali Sami Yen'e yapılan saygısızlık olduğu gerekçesiyle tepki topladı.

CANDAŞ TOLGA IŞIK İSTİFA ETTİ

Olayın ardından programın sunucusu Candaş Tolga Işık, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda istifa ettiğini duyurup, programın yayınlanmamasını istedi. Işık yaptığı açıklamada, "Sports Digitale kanalıyla henüz başlamayan iş arkadaşlığımızı bugün itibarıyla bitirmiş bulunuyorum. Yaptığım röportajı da yayınlamamalarını rica ettim. Umarım saygı gösterirler. Birlikte çalıştığım tüm emekçi arkadaşlarıma teşekkür ederim. Herkese selamlar, sevgiler" ifadelerini kullandı.

İZİN VERMEM

Olaya Arda Turan'ın yorumu da gecikmedi. Turan, "Candaş Tolga Işık, hem dostluğuna hem gazeteciliğine sonsuz güvendiğim bir abimdir. Onun olduğu her işte koşulsuz yer alırım. Ama bu ülkede kimsenin, unvanı ne olursa olsun, Türk sporunun ve Galatasaray’ın sembol ismi Ali Sami Yen’in adını alaycı bir şekilde diline dolamasına izin vermem. Kanalla ilişiğini kestiğini açıklayan Candaş abiye bu hassas ve örnek tavrı için çok teşekkür ederim. Röportajın kaydı sırasında emek veren tüm arkadaşlar haklarını helal etsinler. Bu ülkenin değerlerine saygı bizim şaşmaz pusulamızdır" diyerek tepkisini dile getirdi.

ali samiyen

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Arda Turan'a anlamlı ödül

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.