TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ali Koç'un yönetim kurulu listesi belli oldu: Acun Ilıcalı da listede!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yeni sezon için ligi domine edecek bir kadro kuracakları vaadinde bulundu. Türk futbolunda adil rekabeti sağlamayı hedeflediklerini belirterek, takviyelerle daha kuvvetli bir takım oluşturacaklarını vurguladı. Yönetimde stratejik başarılar elde ettiklerini ifade eden Koç, futbol gündemindeki olumsuzluklara rağmen mücadeleyi sürdüreceklerini dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2024 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2024 18:00
Kaynak: İHA
Ali Koç'un yönetim kurulu listesi belli oldu: Acun Ilıcalı da listede!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Faruk Ilgaz Tesisleri’nde düzenlenen kongre üyeleri toplantısında, futbol A takımında yeni sezonda ligi domine edecek bir kadro kurma hedeflerini açıkladı. Koç, “Bugüne kadar şampiyonluk sözü vermedim. Ancak son 2 sezonda yaşadıklarımızdan hareketle, takviyelerle çok daha kuvvetli bir Fenerbahçe oluşturacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Öyle bir takım kuracağız ki, benim size şampiyonluk sözü vermeme gerek kalmayacak” dedi.

Fenerbahçe Kulübü'nün olağan seçimli genel kurul öncesinde Ali Koç, kongre üyeleriyle bir araya gelerek adaylık sebeplerini ve görev süresince yaptığı hataları paylaştı. Koç, “Fenerbahçe Spor Kulübü başkanlığım süresince Fenerbahçe’yi her koşulda destekleyen tüm taraftarlarımıza, iki dönem boyunca birlikte görev yaptığım yönetim kurulundaki arkadaşlarıma, kurullarda görev alan değerli üyelerimize, dünyanın dört bir yanında kulübümüze destek veren Fenerbahçe derneklerimize, sporcularımıza, sponsorlarımıza ve bizi 7-24 takip eden medya mensuplarına, ortaya koyduğu yapıcı süreç için Sadettin Saran ve ekibine şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Başkan Koç, yönetim olarak stratejik konularda önemli başarılar elde ettiklerini, ancak futbol gündemindeki olumsuz gelişmeler nedeniyle bu başarıların geri planda kaldığını belirtti. “Başarılarımızla da hatalarımızla da tümüyle yüzleştik. Fenerbahçe için hayal ettiklerimizin, olmasını istediklerimizin, amaçladığımız düzeye gelmediğinin farkındayız. Kadro mühendisliğimizde, bazı hoca tercihlerimizde bizi sorgulayabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tüm süreçten çok şey öğrendik. Hiç olmadığı kadar tecrübe kazandık. Bizim Fenerbahçe’ye bilerek hiçbir yanlışımız olmadı, olamaz da” diye konuştu.

Futbolda adil rekabet ortamını sağlayacağız”

Ali Koç, amaçlarının Türk futbolunu daha adil bir geleceğe taşımak istediklerini belirterek, “6 yıl boyunca açıkça gördük ki, futbolun içerisinde kurulmaya çalışılan yapı, biat etmeyenleri cezalandırmakta ve sistemi dışarı çıkarmaktadır. Karşımızda hayali bir düşman olduğunu söyleyenler de aslında bu düzene hizmet eden, menfaat elde edenlerdir. Amacımız sadece Fenerbahçe’ye değil. Bu düzenden rahatsız olan diğer kulüplerimizle birlikte Türk futbolunu daha dürüst ve çok daha adil bir geleceğe taşımaktır. Ülkemizdeki futbol iklimi, yurt dışında gıpta ile izlediğimiz ligler seviyesine geldiğinde bundan en çok fayda olacak da Fenerbahçe olacaktır. Çünkü bizi engellemek o kadar kolay olmayacaktır. Bu sene biz bir mücadele başlattık ve sonuna kadar sürdürmeye kararlıyız. Yeniden aday olmamın bir diğer sebebi de, haksızlığı, adaletsiz rekabeti normal hale getiren başlattığımız mücadeleyi sonuna kadar götürme arzumuzdur. Daha fazla yol kat ettiğimizde çok daha kulüp yanımıza gelecektir. Biz direnirsek futbolda adil rekabet ortamını sağlayacağız” değerlendirmesinde bulundu.

“Kuvvetli bir Fenerbahçe oluşturacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın”

Gelecek sezon futbol A takımına yapılacak takviyelerle ligi domine edeceklerinin vaadinde bulunan Başkan Koç, “Türkiye normal bir lig olsa büyük heyecan içinde olurduk. Allah'tan yine de ümit kesilmez. 90 puanın üzerinde bir sezonun bitişi yine Fenerbahçe'de yaşanmıştır. Gelecek sezon ligi domine edecek bir kadro kuracağız. Bugüne kadar şampiyonluk sözü vermedim. Ancak son 2 sezonda yaşadıklarımızdan hareketle takviyelerle çok daha kuvvetli bir Fenerbahçe oluşturacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Öyle bir takım kuracağız ki benim size şampiyonluk sözü vermeme gerek kalmayacak. Avrupa’da son 2 sezondur yakaladığımız başarıyı istikrarlı hale getireceğiz” dedi.

“Sorunların üzerinden daha etkin şekilde geleceğiz”

Taraftarlara da çağrıda bulunan Koç, “Artık duygusallığa yer yok. Artık hata yapma lüksümüz yok. Yeni yönetim kurulumuzu buna göre belirledik. Sorunların üzerinden daha etkin şekilde geleceğiz. Taraftarlarımız bizlere güvenmeye devam etsin. 2 aday olarak televizyona çıkıp sizleri daha iyi aydınlatacağımızdan şüphem yok. Tabii bu sefer de kabul etmezse belki de Dursun Özbek ile televizyona çıkarlar” diyerek sözlerini noktaladı.

Ali Koç'un yönetim kurulunda şu isimler yer alıyor:

Erol Bilecik

Burak Çağlan Kızılhan

A. Sertaç Komsuoğlu

Acun Ilıcalı

Ahmet Ketenci

Alper Alpoğlu

Cenk Öztanık

Eren Dişli

Ergun Özen

Esin Güral Argat

Fethi Pekin

Hakan Safi

Hamdi Akın

Hulusi Belgü

Hüseyin Bozkurt

M. Kemal Danabaş

Mehmet S. Dereli

Nedim Keçeli

Özgür Özaktaç

Rıfat Perahya

Selma A. Rodopman

Yeni Sezon İçin Büyük Beklentiler

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.