TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

A Milli Erkek Basketbol Takımı evinde galip geldi

A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Grubu'ndaki ikinci maçında evinde İzlanda'yı konuk etti. Heyecan dolu geçen karşılaşmada, Tarık Biberoviç'in son saniye basketiyle Milli Takım, rakibini 76-75 yenmeyi başardı.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2024 18:22
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2024 18:22
Kaynak: AA
A Milli Erkek Basketbol Takımı evinde galip geldi

Taraftarının coşkulu desteğiyle başlayan maçta Ay-Yıldızlılar, Şehmus'un etkili atışlarıyla ilk 2 dakikayı 4-0 önde tamamladı. Ancak, "12 Dev Adam"ın hücumlarına cevap veremeyen Türkiye, Hermannsson'un basketleriyle 5. dakikada 7-5 geriye düştü. Mücadelede karşılıklı basketlerin ardından ilk çeyrek 16-16 berabere tamamlandı.

İkinci çeyrekte Türkiye, Okben ve Ercan'ın skor katkılarıyla pota altında etkili oldu. Ancak, ribauntlarda zorlanan milli takım, Fridriksson'un liderliğindeki rakibi karşısında savunma yapmakta zorlandı. Sertaç Şanlı ve Ercan Osmani'nin sayılarıyla öne geçen Türkiye, 16. dakikada 30-24'lük bir avantaj elde etti. İzlanda, Hlinason'un pota altındaki performansıyla direnç gösterse de, Türkiye devreyi 35-30 önde kapattı.

Mücadelenin ikinci yarısına hızlı başlayan Türkiye, Melih, Tarık, Sertaç ve Ercan'ın sayılarıyla skor üretti. Özellikle Sertaç'ın pota altında gösterdiği üstünlükle Ay-Yıldızlılar, savunma ve hücum ribauntlarını da alarak avantaj sağladı. Üç sayı çizgisinden isabet yüzdesini artıran milli takım, 25. dakikada farkı açarak skoru 50-39'a getirdi. Kalan sürede her iki takım da skor bulmakta zorlanırken, Türkiye son çeyreğe 54-47 önde girdi.

Son periyodun başında hücumda zorlanan milli takım, İzlanda'nın 33. dakikada farkı 3 sayıya (56-53) indirmesine engel olamadı. Ancak, Ercan Osmani ve Melih Mahmutoğlu'nun basketleriyle öne geçen Türkiye, 35. dakikada 63-56 üstünlük sağladı. İzlanda'nın en skorer oyuncusu Hermannsson, bitime 5 dakika kala 5 faulle oyun dışında kaldı. Ancak, konuk takım etkili bir performans sergileyerek bitime 1 dakika 3 saniye kala farkı 1 sayıya (71-70) indirdi. Son saniyelere girilirken, İzlanda Gudmundsson'un basketiyle 75-74 öne geçti. Ancak, son hücumu kullanan Türkiye'de Tarık Biberoviç, son saniyede attığı basketle takımını 76-75'lik skorla galip getirdi. A Milli Takım, maçı bu skorla tamamladı.

"12 Dev Adam" bu sonuçla gruptaki ikinci maçında ilk galibiyetini elde etti. İzlanda ise ilk yenilgisini bu maçta yaşadı. Milli takımda Sertaç Şanlı, 20 sayı ve 12 ribaunt ile maçın en skoreri oldu. Ercan Osmani 14 sayıyla katkı sağlarken, Tarık Biberoviç ise 11 sayıyla galibiyette önemli bir rol oynadı.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.