TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

5 yıl aradan sonra: Fenerbahçe Final Four’da

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, THY Euroleague play-off serisi beşinci maçında Fransız ekibi Monaco'yu 80-79 yenerek seride durumu 3-2'ye getirdi. Sarı-lacivertliler, 5 yıl sonra Final Four'a katılma başarısı gösterdi

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 23:21
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 23:21
Kaynak: İHA
5 yıl aradan sonra: Fenerbahçe Final Four’da

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, THY Euroleague play-off serisi beşinci maçında Monaco'yu 80-79 yenerek seride durumu 3-2'ye getirdi ve 5 yıl aradan sonra Final Four'a katılma başarısı gösterdi. Maçın ilk yarısını geride tamamlasa da, normal süresi 70-70'lik eşitlikle sona eren mücadelede uzatmalarda üstünlük sağlayarak galip gelen Sarı-lacivertliler, adını Dörtlü Final'e yazdırdı. Fenerbahçe, 2015-2019 yılları arasında üst üste 5 kez katıldığı Final Four'da 2017 yılında şampiyonluk yaşamıştı. Euroleague Dörtlü Finali, 24-26 Mayıs tarihleri arasında Berlin'de düzenlenecek.

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'nın Aralık 2023'te başına geçen Sarunas Jasikevicius, sarı-lacivertlilerin elde ettiği bu başarıda önemli bir rol oynadı. Sporculuk kariyerinde birçok başarı elde eden Litvanyalı koç, antrenörlük kariyerinde de dikkat çeken bir grafik sergiliyor. Üst üste 4. kez Dörtlü Final'de mücadele edecek olan Jasikevicius, son 3 sezonda Barcelona ile birer kez ikincilik, üçüncülük ve dördüncülük yaşadı. Ayrıca bir kez de Zalgiris Kaunas takımıyla turnuvayı üçüncü sırada tamamladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.