TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

32 yaşında futbolu bıraktı! Eden hazar kimdir? Eden Hazar ne kadar maaş alıyor?

Kanat ve on numara pozisyonlarında görev yapmış olan Eden Michael Hazard, Belçikalı bir eski millî futbolcudur. Dünyanın en üst seviyedeki futbolcularından biri olarak kabul edilen Hazard, özellikle yaratıcılığı, hızı, ivmesi, top sürme yeteneği ve çalımlarıyla tanınmaktadır. Peki Eden Hazard ne kadar maaş alıyor? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2024 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2024 15:48
Kaynak: HABER MERKEZİ
32 yaşında futbolu bıraktı! Eden hazar kimdir? Eden Hazar ne kadar maaş alıyor?

Özellikle Chelsea'de parladığı dönemlerde geleceğin favori futbolcuları arasında gösterilen Eden Hazard, son olarak Real Madrid forması giyiyordu. Ancak 32 yaşında futbolu bıraktı. Eden Hazard'ın son maaşıyla ilgili kesin bir bilgi bulunmamakla birlikte, kariyerinin son dönemlerinde yüksek bir maaş aldığı biliniyor. Peki Eden Hazard ne kadar maaş alıyor? Detaylar haberimizde…

eden hazar

EDEN HAZAR KİMDİR?

Eden Hazard, futbol kariyerine Lille forması altında başladı. 2007-08 sezonunda 4 maçta forma giyen Hazard, gol atma şansı bulamadı. İlk maçına 24 Kasım 2007'de Nancy karşısında çıktı ve maç 2-0 Lille'nin mağlubiyetiyle sonuçlandı. Bu sezon ayrıca Metz, Sochaux ve PSG maçlarında da sahada yer aldı.

2008-09 sezonunda ise 30 maçta forma giyen Hazard, 4 gol kaydetti. İlk golünü 20 Eylül 2008'de Auxerre karşısında attı ve maç 3-2 Lille galibiyetiyle sonuçlandı. Saint-Étienne, Sochaux ve Marsilya maçlarında da gol atan Hazard, Coupe de France'da ve Coupe de la Ligue'de de sahne aldı.

2009-10 sezonunda ise 37 maçta forma giydi ve 5 gol attı. Bu sezon Le Mans, Nancy, Lens, Auxerre ve Bordeaux maçlarında gol atan Hazard, Avrupa Ligi'nde de performansını sürdürdü. Avrupa Ligi'nde Valencia ve Genoa'ya gol atan futbolcu, Coupe de la Ligue'de de gol sevinci yaşadı.

2010-11 sezonunda 38 maça çıkan Hazard, 7 gol kaydetti. Ancak gerçek patlamasını 2011-12 sezonunda yaşadı. 38 maçta 20 gol atan futbolcu, kariyerinin ilk hat-trick'ini Nancy karşısında gerçekleştirdi. Ayrıca UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de boy gösteren Hazard, CSKA Moskova'ya karşı sahaya çıktı.

2011 yılı, Hazard için kupalarla dolu bir yıl oldu. 14 Mayıs 2011'de Lille, Coupe de France finalinde PSG'yi yenerek kupayı kazandı. 27 Temmuz 2011'de ise Trophée des champions finalinde Marsilya'ya karşı mücadele etti ancak maçtan yenik ayrıldılar.

Eden Hazard, futbol kariyerinde önemli bir dönüm noktası olan 1 Temmuz 2012'de Premier League devi Chelsea'ye transfer oldu. Lille'den 40 Milyon Euro karşılığında transfer edilen Hazard, Chelsea ile 5 yıllık bir sözleşme imzaladı ve bu hamle sonrası sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Şampiyonlar Ligi şampiyonuyla imzaladım" diyerek transferin önemini vurguladı.

2012-13 sezonunda Chelsea forması giymeye başlayan Hazard, hızla takımın önemli bir parçası haline geldi. 34 maçta forma şansı bulan futbolcu, 9 gol kaydetti. Chelsea formasını ilk kez 19 Ağustos 2012'de Wigan maçında giydi ve maçı 2-0 kazandılar. İlk golünü ise Newcastle United karşısında attı ve bu maçı da 2-0 kazandılar.

UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde de boy gösteren Hazard, bu organizasyonlarda da performansını sürdürdü. EFL Cup, FA Cup ve FIFA Kulüpler Dünya Kupası gibi turnuvalarda da forma giyen Hazard, Chelsea ile birlikte birçok kupa mücadelesine katıldı. Özellikle UEFA Avrupa Ligi'nde Benfica'ya karşı oynanan finalde sakatlığı nedeniyle forma giyemese de, Chelsea'nin zaferinde önemli bir rol oynadı.

Chelsea ile UEFA Süper Kupa finaline çıkan Hazard, Bayern Münih ile mücadele etti. Maç normal süresi 1-1 berabere sonuçlanınca uzatmalara gitti. 94. dakikada kaleci Manuel Neuer'e attığı şık golle takımını öne geçirse de, Bayern Münih'in 120. dakikada bulduğu golle maç penaltılara gitti. Penaltılarda Bayern Münih'e kaybeden Chelsea, UEFA Süper Kupa'yı kazanma şansını kaçırdı.

2019 yazında, 115 milyon avro bonservis bedeli karşılığında Real Madrid'e transfer olan Eden Hazard için umutlar yüksekti. Ancak İspanyol kulübünde geçirdiği dönemde sürekli sakatlık sorunlarıyla mücadele etti. Bu süreçte birçok maçı kaçıran Hazard, son sakatlığını ise henüz iyileşmemişken yaşadı. Toplamda 7. kez sakatlanan futbolcu, kulüp doktorunun bileğinden üçüncü kez ameliyat olması durumunda futbol hayatının tehlikeye girebileceği uyarısını aldı.

Fizyoterapist eşliğinde tedavi sürecini tamamlayan Hazard, bir süre sonra sahalara geri döndü. Ancak yaşadığı sakatlıkların etkisiyle futbol kariyerinin sonuna gelme kararı aldı. 32 yaşında profesyonel futbolculuk kariyerini noktalama kararını sosyal medya hesabından duyuran Hazard, "Doğru zamanda dur demeyi bilmelisiniz. 16 yıllık kariyerimin ve oynadığım 700'den fazla maçın ardından profesyonel futbolculuk kariyerime son verme kararı aldım" şeklinde açıklamada bulundu.

Lille, Chelsea ve Real Madrid gibi önemli kulüplerde forma giyen Hazard, Belçika millî takımında da kaptanlık yaparak 126 maçta 33 gol kaydetti. Teknik becerileriyle tanınan oyuncu, İngiltere'de 2015'te yılın futbolcusu seçilmiş ve Real Madrid formasıyla 2021-22 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşamıştı. Kariyeri boyunca çıktığı 623 karşılaşmada 167 gol ve 157 asistlik performans sergileyen Hazard, kendi neslinin en önemli orta saha oyuncularından biri olarak kabul ediliyordu.

eden hazard

EDEN HAZARD KAÇ MİLYON EURO?

Belçikalı dünya yıldızı Eden Hazard, futbol kariyerini 32 yaşında sonlandırdı. Real Madrid, Hazard'ı 2023 yazında serbest bırakmıştı. Lille ve Chelsea kariyerleri boyunca adını dünyaya duyuran Hazard, 2019'da 115 milyon euro karşılığında Real Madrid'e transfer olmuştu. Ancak Real Madrid kariyerinde sakatlıkları ve aşırı kilolarıyla eleştirilere maruz kaldı. Kariyeri boyunca Lille, Chelsea ve Real Madrid formalarını giyen Hazard, toplam 615 maça çıktı ve 165 gol kaydetti. Belçika Milli Futbol Takımı'nda da 119 maçta görev alan Hazard, 33 kez fileleri havalandırdı.

eden hazard

EDEN HAZARD NE KADAR MAAŞ ALIYOR?

Belçikalı milli oyuncu Eden Hazard Real Madrid’den yıllık yaklaşık 23 milyon euro alıyordu.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.