TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Soyer’den Köşger’e ‘SMS’ çağrısı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu akşam canlı yayında düzenlenecek Bir Kira Bir Yuva bağış kampanyasında SMS izni için İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’e çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2023 09:14
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Soyer’den Köşger’e ‘SMS’ çağrısı

Türkiye’yi ve dünyayı derinden sarsan deprem felaketlerinin ardından bir yandan enkaz çalışmaları diğer yandan da depremzedelerin yaşam mücadelesi devam ediyor.

Depremin ardından tüm ülke depremzedelerin yaralarını sarmak için seferber olurken geçtiğimiz günlerde 8 kanalın ortak yayınıyla AFAD ve Kızılay için bağış kampanyası düzenlenmişti.

Yaklaşık 115 milyar liranın toplandığı kampanyanın ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim depreminden sonra hayata geçirdiği ve Maraş ile Hatay depremlerinin ardından daha geniş bir formatla yeniden faaliyete sokulan Bir Kira Bir Yuva Kampanyası için bağış yayını yapacak.

Kampanya hakkında bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, SMS izni için İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’e çağrıda bulundu.

“DEVLETTEN DEVLETE DEĞİL MİLLETEN MİLLETE”

Büyükşehir’in kampanyada sadece aracı olduğunu belirten Soyer, kampanyaya çadır ve konteynır opsiyonlarının da eklendiğini belirtti ve “Devletten devlete değil milletten millete bir dayanışma kampanyası örgütlüyoruz. O yüzden büyük rakamların havada uçuştuğu bir gece olmayacak. Bu memleketin vicdan sahibi insanlarıyla el ele vererek büyük felaketin yaralarını birlikte saracağız. Kimseyle yarışma gibi bir gayemiz yok. Bir Kira Bir Yuva dediğimiz bir kampanyamız var. 30 Ekim depreminden sonra başlattığımız bir kampanya. Aynı kampanyayı tüm Türkiye’ye yaymak istiyoruz. Başlattık. Şu an itibariyle 20 milyonun üzerinde kaynak yaratıldı ve 2 binin üzerinde depremzedeye nakit bağış yapıldı. Biz burada bağışçıyla depremzedeyi buluşturuyoruz. Sadece aracı oluyoruz. Çağrı merkezimiz var. Bağışçı arıyor ne kadar bağış yapmak istediğini söylüyor. Merkezde ayrıca depremzedelerden yapılan başvurular var. Başvurularla bağışları buluşturuyoruz. Milletten millete dediğim şu. İnsanların çok ihtiyacı var buna. Ayrıca çadır ve konteynır kampanyasını da ekledik buna. 1 metre konteynır için bin lira, 1 metre çadır için 100 lira olarak Bir Kira Bir Yuva kampanyasına ekledik” dedi.

“BUGÜN BANA YARIN SANA”

Yardımların sürekliliğinin gerekliliğine vurgu yapan Soyer, “Biz alanda muazzam bir koordinasyonsuzluk gördük. Ondan sonra nasıl bir koordinasyon yapıp bu sahipsizliği ortadan kaldırırız diye düşündük. İzmir’de STK’larla üç büyük toplantı yaptık. Oraya gidecek yardımları tek elden yapalım dedim. İyi koordine etmezseniz hem yokluğu hem dağınıklığı yaşıyorsunuz. Biz bunu koordine ettik. Bu yardımlar sadece acıların taze olduğu bu dönemle sınırlı kalmamalı. Bizim bu dayanışma ilişkisini ileriye taşıyacak çözümler üretmemiz lazım. Bugün bana yarın sana. Barınma ihtiyacı Büyükşehir’in İzmir’de iyi çözdüğü bir mesele ve oraya taşımalıyız dedik. Biz hala çadır meselesini çözememiş durumdayız. Çadır inanılmaz büyük bir talep ve inanılmaz büyük bir çözümsüzlükle karşı karşıya. Yapılacak kampanyayla çadır konusunda da bağış toplayacağız” diye konuştu.

“RAKAMLAR UÇUŞMAYACAK SAAT SIFIRLANACAK”

SMS için İzmir Valiliğine izin çağrısında da bulunan Soyer, “Arkadaşlarım SMS izni için uğraşıyor. Ancak Valilikten hala izin alamadık. İnsanlarımız SMS’le 50 lirayla da insanların katkısını almamız mümkün olacak. Buna çok ihtiyacımız var. Bütün kurumsal kapasitemizi bu kampanyanın düzgün yürümesi için seferber ediyoruz. Bizde rakamlar uçuşmayacak. Bizde bir saat olacak. 29 bin küsur depremzede mi var. Biz bütün akşam boyunca o sayıyı sıfırlamaya çalışacağız. Her bir bağışçımız oradaki bir aileye dokunmuş olacak yükselen rakamlar üzerinden değil eksilen aile ihtiyaçları üzerinden bir kampanya yürütmüş olacağız. Orada da SMS’lere ihtiyacımız var. SMS’ler birikiyor ve bir aileye dokunuyor. Dayanışmadır bu. Bizim şu an ihtiyacımız olan tek şey dayanışma. Bizi kurtaracak ve depremzedenin acılarını azaltacak olan dayanışmadır” ifadelerini kullandı. HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.