TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Soyer'den "kahvaltı" iddialarına yanıt

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'den, Zafer Partisi İzmir İl Başkanı Boyunağa’nın gündeme getirdiği ‘kahvaltı’ iddialarına yanıt

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2023 11:51
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Soyer'den "kahvaltı" iddialarına yanıt

TENZİLE AŞÇI

14 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 28 dönem Milletvekilliği seçimi için sandık başına gitmişti.

Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı görevi için Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan’ın yarışırken herhangi bir adayın yüzde 50+1 oy alamaması nedeniyle cumhurbaşkanlığı seçimi 28 Mayıs günü gerçekleştirilecek olan 2. tur seçimine kalmıştı.

Seçimde Erdoğan yüzde 49,51, Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu yüzde 44,88, ATA İttifakı adayı Oğan yüzde 5,17 oy alırken 2. tura çıkan isimler Erdoğan ve Kılıçdaroğlu olmuştu. İkinci tur için ittifakların çalışmaları zaman kaybetmeden başlarken gözler seçimde belirleyici olacak olan Oğan ve seçmenlerinin kimi destekleyeceğine çevrildi.

Adaylar, art arda yaptıkları açıklamalarla Zafer Partisi’nin büyük bileşeni olduğu ATA İttifakı’na göndermeler yaparken görüşme zemini ise hazırlanmaya başladı.

1-491

SERT SÖZLERLE GERİ ÇEVİRMİŞTİ

Öte yandan; dün Zafer Partisi İzmir İl Başkanı Seçkin Boyunağa’dan flaş bir paylaşım geldi. Boyunağa Büyükşehir tarafından kahvaltıya davet edildiklerini ifade ettiği paylaşımında, “Kamuoyuna; İZBB’de Soyer’in ekibinden olduğunu söyleyen Tuna Bey tarafından aranarak, Cuma günü il yönetimimizle birlikte kahvaltıya davet edildik. Düne kadar bizi yok sayan bu anlayış 70 bin Zafer Partisi ve 145 bin Sinan Oğan oyuyla birlikte ne oldu da zeytin dalı uzattı? Makamdan öte bir İzmirli olarak, bu kentte HDP ile kol kola geçmiş bir Soyer duruşunu, Hasan Tahsin’in bir evladı olarak asla tasvip etmediğim için daveti reddettim” demişti.

SOYER'DEN AÇIKLAMA

Boyunağa’nın ifadeleri İzmir siyasetini hareketlendirirken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den ‘kahvaltı’ iddialarına yanıt geldi.  

Boyunağa’nın sert sözlerle geri çevirdiği kahvaltı davetine ilişkin konuşan Başkan Soyer, kendilerine davet göndermediklerini belirterek, “Bizim öyle bir teklimizi olmadı. O haber nereden geldi bilemiyorum ancak bizim böyle bir teklifimiz yok. Kimden nasıl ulaştı, nereden ve nasıl gittiğini bilemiyorum ama bizim böyle bir irademiz ve teklifimiz yok” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.