TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Soyer işçilerle bir araya geldi

‘Geleceğin Türkiye’sini inşa ediyoruz’ sloganıyla İzmir’de düzenlenen İzmir İktisat Kongresi’nin ikinci ön toplantısında işçilerle buluşan Başkan Soyer, sektör temsilcilerinin sorunlarını dinledi

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2022 14:28
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Soyer işçilerle bir araya geldi

ESLEM TÜRKOĞLU

İzmir’de 100 yıl önce Türkiye ekonomisinin temellerinin atıldığı İktisat Kongresi’nin ikincisi 'Geleceğin Türkiyesi'ni İnşa Ediyoruz' sloganıyla 2023 yılının Şubat ayında yeniden gerçekleştirilecek. İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi kapsamında düzenlenecek ön buluşmaların ikinci ön ayağı Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde İşçi Buluşması ile devam etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde sektör temsilcileri ile gerçekleşen paydaş buluşmasında sektörel sorunlar ve çözüm önerileri müzakere edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer buluşmanın ardından önemli açıklamalarda bulundu.

BİR DİZİ TARTIŞMA SORUSU BELİRLENDİ

Toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer, şunları kaydetti: “Türkiye, ülke içindeki ve dünyadaki gelişmeler ışığında, Birinci İktisat Kongresi’nden tam yüz yıl sonra gelecek yüzyıl için yeni bir ekonomi ve üretim politikası belirlenmesine ihtiyaç duymaktadır. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve belediyemiz tarafından kurulan İzmir Planlama Ajansı, bu yüzyıllık kültür mirasından aldığı ilham ve cesaretle İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi ve ön buluşmalarını düzenlemek için harekete geçmiştir. Kongrenin hazırlıkları çiftçi, işçi, tüccar ve sanayici temsilcilerinin gerçekleştirdiği arama konferanslarıyla başlayacak. Ardından, her bir grubun arama konferansı sonrasında ortaya çıkardıkları sonuç bildirgeleri dört ayrı uzman grubunun masasına sunulacaktır. Bu dört grup, birbirimizle, doğamızla, geçmişimizle ve değişimle uyum başlıkları çerçevesinde temsilci gruplarının sonuç bildirgelerini müzakere edecektir. Nihai olarak, İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin planlama süreci Türkiye ve dünyadaki saygın isimlerden oluşan Yüksek İstişare Kurulumuz tarif edilen ön toplantıların çıktılarını esas alarak Şubat 2023’teki İktisat Kongresi’nin programına ve taslak sonuç bildirgesine yön verecektir. Bu kapsamda, çiftçi, işçi, tüccar ve sanayici temsilcilerinin düzenleyecekleri arama konferansları için bir dizi tartışma sorusu belirlenmiştir. Her bir paydaş grubu, bu sorulara yenilerini ekleme serbestliğine sahiptir.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.