TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sosyal Medya Uzmanları CV’lerini Nasıl Hazırlamalı?

Yazının Giriş Tarihi: 26.09.2022 05:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.09.2022 05:13

Bir ajans sahibi olarak senelerdir karşıma birçok iş başvurusu geldi. Fakat bunların neredeyse %80’i bilinçsizce doldurulmuş, hiçbir şey ifade etmeyen CV’ler. Üniversite mezunu olmuş ve sektörde yer almak isteyen gençlerin böyle CV’ler doldurmasına açıkçası üzülüyorum. Çünkü bizler için ilk izlenim CV’de yer alan bilgilerden oluşmakta. Karşımıza çıkan bilgiler bizi etkilemedikçe o bireyle tanışma gereksinimi maalesef görmüyoruz. Bu yüzden gençlerin daha bilinçli ve bilgili CV doldurmaları gerektiğini düşünüyorum.

Öncelikle sosyal medya uzmanı olarak çalışmak istiyorsanız, iletişim becerilerinizi geliştirmeniz ve dijital dünyaya hakim olmanız gerekiyor. CV hazırlarken de bu becerilerinizi mutlaka ön plana çıkarmanız gerekiyor. Sektör içerisinde küçük veya büyük tüm deneyimler ayrıntılı bir şekilde yazılmalı, çalıştığınız markalar ve işler gösterilmeli ve mutlaka sertifikalar da yer almalıdır. Ayrıca daha profesyonel durması açısından portfolyo da hazırlanılmasını öneririm. Şu zamana kadar yapmış olduğunuz tüm çalışmaların görselleri ve varsa hikayeleri de portfolyoya eklenmeli.

Sizler için basit yoldan sosyal medya uzmanı CV’si hazırlayabileceğiniz birkaç program önermek isterim;

-Resume.com

-Canva

-Resumonk

-VisualCV

Bu programlar sayesinde birden fazla hazır CV’ye ulaşabilir ve sizle ilgili olan kısımları kolayca düzenleyebilirsiniz. Herkese iş hayatında başarılar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.