TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zafer sonrası Özel’den İzmir’e ilk uyarı! Her kim ki hata yaparsa…

31 Mart yerel seçimlerinde alınan zafer sonrası ilk kez İzmir’e gelen Özgür Özel, konuşmasında değişimin zafer getirdiği mesajını verirken özelikle kongre döneminde yaşanan ‘belediye-örgüt’ gerilimi üzerinden de uyarıda bulunarak “Ne belediyeler örgütün yöneteceği kurumlardır ne de belediye örgütün sahibidir. Bu süreçte kim hata yaparsa, Atatürk’ün partisini iktidar yapma hedefimize engel olursa… Bu yolda engel tanımayacağız” dedi

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2024 17:47
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2024 17:47
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
Zafer sonrası Özel’den İzmir’e ilk uyarı! Her kim ki hata yaparsa…

31 Mart yerel seçimlerinde büyük bir başarı yakalayarak Türkiye’nin birinci partisi olan CHP’de seçim kutlamaları devam ederken CHP Genel Başkanı Özgür Özel bugün İzmir’e geldi.

Özel’e programda CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı cemil Tugay, CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, CHP İzmir milletvekilleri, CHP Manisa Milletvekilleri Bekir Başevirgen ile Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, CHP’li ilçe belediye başkanları ve CHP ilçe başkanları eşlik etti.

Manisa programı öncesinde Adnan Menderes Hava Limanı’na gelen Özel burada halk buluşmasına katılarak seçim sonrası İzmir’den ilk kez halka seslendi.

Özel, açıklamasında aday belirleme süreçlerinde gelen eleştirilere ‘değişim zaferi getirdi’ mesajı verirken tüm örgüte de ilk uyarısını yaptı.

özgür özel

CHP, TÜRKİYE’NİN BİRİNCİ PARTİSİDİR

Daha önce havaalanı bölgesine CHP’nin seçim otobüsünün girmesine izin verilmediğini hatırlatarak sözlerine başlayan Özel, “Kurultaydan sonra buraya geldiğimizde seçim otobüsümüzü bu alan sokturmamışlardı. İktidar partisinin adayı için ise tüm yolları açtılar. Otobüsü buraya sokan şey şoför, Özgür Özel’in ya da bir genel başkanımızın ortaya koyduğu irade değildir. Bu otobüsü buraya sokan güç sizsiniz, CHP örgütüdür. Türkiye’nin dört bir yanındaki konuşmalarımda İzmir’e, İzmir’in adaylarına ve seçmenlerine seslendim. Onlardan ne çok şey beklediğimi söyledim. Bir değişim başlayacaksa bunun İzmir’den başlaması gerektiğini ifade ettim. Koca bir sürecin, başta sancıların ve tartışmaların ama sonrasında büyük bir kampanyanın sonunda örüğümüzün öz gücüyle, herhangi bir siyasi partiyle ittifak yapmaksızın, adaylarımızla birlikte bugün bu otobüsün üzerinde sizlerin huzurunuzdayız. Bugün İzmir’de ilan etmek isterim ki Türkiye genelinde aldığımız yüzde 38 oyla CHP, Türkiye’nin birinci partisidir” dedi.

özgür özel

O BAŞARI İZMİR SEÇMENİNE AİTTİR

Kurultay ve sonrasında ‘değişim ve İzmir’ eşleştirmesine İzmir adayları üzerinden gönderme yapan Özel, “CHP’nin genel başkanlığına aday olduğum süreçte kurultayımızda şunu söylemiştim. Benim inandığım bir kural ve gerçek var. O da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi ikinci partisi olamaz. Bugün CHP, 14 büyükşehir belediyesini kazanmıştır. 15. Büyükşehir için büyük bir hukuk mücadelesi içindeyiz. 14 Büyükşehir’de kalsak dahi CHP’den sonra en çok büyükşehir kazanan partiden 4 il öndeyiz. CHP, 35 il kazanmıştır. En yakın rakibinden 11 il ileridir. Üçü büyükşehir belediye başkanı olmak üzere 35 kadın belediye başkanımız, geçen dönem 11 olan sayıyı 35’e çıkarken bu konuda en önemli katkı İzmir’de gösterdiğimiz 9 kadın adaydan 8’ini seçen İzmir’in seçmenlerine aittir. Türkiye’de neredeyse tamamı gençlik örgütlerimizden gelen 58 genç belediye başkanımız vardır. Bu konuda da en büyük teşekkürü İzmir’de aday gösterdiğimiz 12 gencimizden 11’ini seçen İzmir seçmenlerine borçluyuz” diye konuştu.

özgür özel

KUBİLAY’IN KENTİNE ANT İÇİYORUZ

CHP İzmir’de 28 ilçeyi kazanırken kaybedilen 2 belediyenin adaylarına da konuşmasında yer veren Özel, “2 tane kaybetmeyenden bahsetmek isterim. Aliağa’da yarışa başladığında yüzde 18 geride olan, siyaseti bu seçim sonucuyla sonlandırmayan Aliağa adayımız Çağatay Güç’e yürekten teşekkür ediyorum. Ve İzmir Menemen’de kendi hatalarımızla ve İzmir’de AK Parti’nin kumpasıyla elimizden alınan belediyede, belediye imkanlarının hiçbirimizin el sürmediği arazilerin satışını siyasi finans yöntemine çeviren bir adaya karşı bir kadın adayımız mücadeleyi bu seçim için kazanamadı gibi görünüyor. Ama o kaybın bütün sorumluluğunu CHP’liler olarak hep birlikte üstleniyoruz. Menemen adayımız Deniz Kararkurt’a yürekten teşekkür ediyoruz. Kubilay’ın kentine ant içiyoruz ki gelecek seçimi CHP kazanacak. Aday belirleme sürecinde İzmir partimizin sancak gemisidir demiştim. Bugün sancağı yere düşürmeyen, birtakım kötü niyetlilerin beklentilerin aksine 30 belediyenin 28 ‘ini bize armağan eden İzmirlilere yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

özgür özel

KİMSENİN HAKKINI YEMEDİK

Özellikle İzmir’de aday belirlemenin ardından yaşanan tartışmalara bir kez daha değinen Özel, yeni adaylara ödev de vererek şunları söyledi; “Aday belirleme süreçlerinin sonunda ‘Değişim nerede’ diyenlere İzmir’e baksınlar demiştim. 12’si genç, 9’u kadın aday… 11’i ve 8’i seçildi. Tüm arkadaşlarımız, İzmir’e en doğru reçeteyi yazacak olan Dr. Cemil Tugay’ın kaptanlığında yürüyor. Aday belirleme süreçlerinde kimsenin hakkını yemedik. Eğer kusurumuz, hatamız, eksiğimiz varsa da kastımız yoktur. Ancak İzmir’in memnuniyet anketlerinde en üst düzeyde yer alan 3 arkadaşımızla devam ettik. Diğer arkadaşlarımıza da şunu anlattık İzmir’in notu kıt, en iyisini hak ediyor. Biz, İzmir’in beklentilerini gördük, sesini duyduk. O sese kulak veren bir listeyle İzmir’in karşısına çıktık. İzmir, değişime, dönüşüme ve gelecek güzel günlere oy verdi, onay verdi. Bundan sonra İzmir, hak ettiğini alacak. İzmir, iyi belediyecilik uygulamalarını sürdürecek. Yapılanların üstüne koyacak. O büyük beklentiye cevap verecek. İzmir, dünyada şehirlerin yarıştığı bir süreçte Türkiye ile değil, dünyanın sayılı kentleriyle yarışacak bir vizyona kavuşmalıdır. Ben örgütü dizayn etmeye değil, İzmir’i dünya kenti yapmaya gelen arkadaşlarıma gönülden inanıyorum.”

özgür özel

ESKİ HASTALIKLARLA BİR İLÇE SEÇİMİNİ ALMAK İÇİN…

Özellikle kongre sürecinde çok yaşanan ‘örgüt-belediye’ arasında yükselen gerilimde de resti çeken Özel, “Bütün örtümüze çağrım şudur. Örgüt belediye ilişkisi önemlidir. Ama ne belediyeler örgütün yöneteceği kurumlardır ne de belediye örgütün sahibidir. Eski hastalıklarla bir ilçe seçimini almak için yapılabilecek her türlü müdahalede belediye başkanını olmadık taleplerle yıpratma çabasına giren ilçe başkanının karşında olacağımdan da kimsenin şüphesi olmasın. Herhangi bir 5 yıla talip değiliz. İktidarda sosyal demokrat bir parti yok. Atatürk’ün hedeflerini tutturmuş değiliz. Bu süreçte kim hata yaparsa, Atatürk’ün partisini iktidar yapma hedefimize engel olursa… Bu yolda engel tanımayacağız” dedi.

BU KREDİ TÜKETİM DEĞİL YATIRIM KREDİSİDİR

Yerel seçimlerdeki zafere ‘kredi’ benzetmesi yapan Özel, “Biz milletimizden bir kredi aldık. Bu kredi bir tüketici kredisi değildir. Bu kredi bir yatırım kredisidir.  Seçmen bize 5 yıl iyi yönetin, 41 yılda karar vereceğim dedim. Eğer Türkiye’nin geleceğine yatırım yaparsanız, kavga etmezseniz, Türkiye’yi yönetmeye hazır olursanız size Türkiye’yi yönetmeniz için de kredi vereceğim demiştir. Seçmenin bu kredisini doğru değerlendirmek, 4 yıl en iyi hizmeti yapmak ve çok çalışmak durumundayız. Bugün, zafer kazandığımız seçimin 4. günü değildir. Gelecek zafer kazanacağımız seçimin 4. günündeyiz. Bundan sonraki her günü seçime bir gün az kalmasının üzerimize yüklediği sorumlulukla davranmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

BABA EVİNDE HERKESE YER VAR

Son olarak parti ayrımı gözetmeksizin birliktelik ve hoşgörü çağrısında bulunan Özel şunları söyledi; “İzmir’de olmadığı gibi davrananlar, takiye yapanlar, partilerinin rozetinden ve genel başkanından resminden uzak duranlar İzmirlileri kandıramamışlardır. Onlar, İzmir’e yaşam biçimine saygı teminatını veremediler Ama sakın… Bu zaferin bize verdiği özgüvenle bir tane AK Partiliyi kırarsa, MHP’liyiz üzersek… O gençlere kendilerini bu partide yabancı hissettirmek yanlışların en büyüğünü yapmış oluruz. Davet ettik geldiler. Burası baba evidir. Baba evinde herkese yer var. Baba evinde herkes huzur içinde oturabilir Baba evinde kardeşlerin biri başını açar, öbürü kapar. Baba kimseye karışmaz. Baba evinin bir odasında biri eğlenir, diğeri ibadet eder. Baba evi böyledir. İzmir birlikte yaşamanın, yönetmenin, kendinden olmayanın hakkına da kendi hakkından fazla çıkan hoşgörünün kentidir. Bunu bütün Türkiye’ye göstereceğiz. Bundan sonra İzmir, büyük iktidar yürüyüşümüzün en önemli adımlarını atacağız sancak gemimiz olmaya devam ediyor. İzmir’de İzmir ittifakı, Türkiye’de Türkiye ittifakı kazandı. Türkiye ittifakı ötekisinin olmadığı ittifaktır. Türkiye ittifakı gücünü ay-yıldızdan alır. Bizimle birlikte olan tüm muhafazakar demokratlara, milliyetçi demokratlara, tüm romanlara, tüm siyasi görüşlere saygılarımızı ve sevgilerimizi sunuyoruz.”

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.