TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zafer Partili İliç savunucusu Sedat Cezayirlioğlu kimdir?

Siyanürlü altın madeni faciasının yaşanması ile birlikte bu duruma karşı uzun süredir mücadele veren Sedat Cezayirlioğlu kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2024 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2024 14:28
Kaynak: HABER MERKEZİ
Zafer Partili İliç savunucusu Sedat Cezayirlioğlu kimdir?

Erzincan’ın İliç isimli ilçesinde meydana gelen siyanürlü altın madeni faciası ile birlikte Sedat Cezayirlioğlu’nun 2022 yılındaki faaliyetleri yeniden gündeme geldi. Bu bölgedeki yaşanan büyük siyanür felaketi sürecinin yakın takipçisi olan Sedat Cezayirlioğlu kimdir? Sedat Cezayirlioğlu’nun hayatına ilişkin bilgileri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Sedat Cezayirlioğlu kimdir?

Sedat Cezayirlioğlu, 1967 yılında Erzincan'ın İliç isimli ilçesinde dünyaya geldi. İlkokul ve ortaokulu İliç ilçesinde tamamladıktan sonra, lise eğitimini Erzincan Merkezde tamamladı. 1991 yılında kamu hizmeti görevine başlayan Cezayirlioğlu, 30 yıl boyunca devlet hizmeti görevinde bulundu.

Sedat Cezayirlioğlu davaları neden açıldı?

İliç ilçesinde bulunan Rockefeller/Rothschild ailesine ait olduğu bilinen dünyanın en büyük üçüncü altın madenine karşı 2016 yılında vatan toprağı savunması olarak isimlendirdiği bir mücadeleye girişen Sedat Cezayirlioğlu, bu mücadelesi nedeniyle 2020 yılında TCDD'de (Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları) makinist olarak görev yaparken, baskı sonucu zorunlu olarak emekliye ayrılmak zorunda kaldı. Sedat Cezayirlioğlu'nun 8 yıl boyunca aralıksız olarak verdiği bu mücadelede hakkında çeşitli davalar açıldı ve hukuki olarak da bir sürecin içerisine girdi. Sedat Cezayirlioğlu da Altın madenine karşı Türkiye genelinde yaklaşık 40 dava açtı ve bu davaları Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne ve Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne kadar taşıdı. Mücadelesi kapsamında İstanbul Teknik Üniversitesi, Türk Tabipler Birliği, Türk Toraks Derneği gibi kurumlara başvurarak bilimsel raporlar hazırlattı ve mahkemelere sundu. Ayrıca siyasi parti liderleriyle görüşmeler yaptı ve bölgeye birçok milletvekilini ve genel başkan yardımcısını getirmeyi başardı. Sivil toplum kuruluşları ve Türkiye Barolar Birliği gibi kurumları davalarına müdahil etti. Ulusal basında bölgeyle ilgili binlerce haber yaptırdı ve ayrıca İngiltere başta olmak üzere Avrupa'nın sekiz ülkesinde de haberlerde yer aldı.

Sedat Cezayirlioğlu siyasi hayatına nasıl başladı?

Sedat Cezayirlioğlu'nun dile getirdiği 21 Haziran 2022'de yaşanan büyük siyanür felaketi sürecinde, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın bölgeye sahip çıkması nedeniyle olay Türkiye'de birinci gündem maddesi haline geldi. Bu sürecin devamında Sedat Cezayirlioğlu, İliç ilçesinde Zafer Partisi'nin ilçe başkanlığını kurarak siyasi hayatına başladı. 28. Dönemde Zafer Partisi'nden İstanbul 2. Bölge 3. Sıra milletvekili adayı oldu ve seçimlerden sonra Zafer Partisi'nin çevreden sorumlu genel başkan başdanışmanlığı görevini üstlendi.

Sedat Cezayirlioğlu evli mi?

Sedat Cezayirlioğlu, evli ve iki çocuk babasıdır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.