TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YSK Siirt ve 6 ilçe için karar verdi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Siirt ile Samsun'un Salıpazarı, Bafra, Vezirköprü ilçeleri ile Mardin'in Dargeçit, Kocaeli'nin Körfez ve Adıyaman'ın Besni ilçeleri için siyasi partilerin yaptığı başvuruları inceleyerek karara bağladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2024 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2024 16:00
Kaynak: AA
YSK Siirt ve 6 ilçe için karar verdi

YSK, 31 Mart'ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin sonuçlarına ilişkin İl Seçim Kurulları kararlarına yapılan itirazları incelemeye devam ediyor.

Kurul bugünkü toplantısında, Siirt ili belediye başkanlığı seçimi sonuçları ile ilgili bazı ilçelerdeki itirazları ele aldı.

AK Parti'nin Siirt'teki seçim sonuçlarına itiraz ettiği öğrenildi. Parti, DEM Parti adayı Sofya Alağaş'ın kazandığı belediye başkanlığı seçim sonuçlarına itirazda bulundu. Ancak YSK, AK Parti'nin Siirt'te seçimlerin yenilenmesi talebini reddetti.

Ayrıca, YSK, CHP'nin Adıyaman'ın Besni ilçesi ile Yeniden Refah Partisi'nin Samsun'un Bafra ilçesindeki seçimlerin iptali taleplerini de reddetti.

MHP'nin Samsun'un Salıpazarı ilçesi ile CHP'nin Kocaeli'nin Körfez ilçesi belediye başkanlığı seçimlerinde oyların yeniden sayımı talepleri de YSK tarafından reddedildi.

Ayrıca, Yeniden Refah Partisi'nin Samsun'un Vezirköprü ilçesi belediye başkanlığı seçimi ya da mazbatayı alan başkanın mazbatasının iptali için yaptığı başvuru da YSK tarafından kabul edilmedi.

YSK ayrıca, DEM Parti'nin Mardin İl Seçim Kurulu'nun Dargeçit ilçesinde oyların yeniden sayılmasına yönelik kararına yaptığı itirazı da değerlendirdi. İl Seçim Kurulu'nun kararını kaldıran YSK, DEM Parti'nin itirazını kabul etti. Bu nedenle, ilçede oylar yeniden sayılmayacak.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.