TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni açılacak olan Kutlu Parti kimin partisi?

Türkiye 139'ncu partisi olacak olan Kutlu Parti gündemde merak edilen konular arasında hızla yerini aldı. Merak edilen sorulardan olan Kutlu Parti kimin partisi sorusu haberimizde yer alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2024 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2024 11:38
Kaynak: HABER MERKEZİ
Yeni açılacak olan Kutlu Parti kimin partisi?

Türkiye'deki siyasi manzaraya yeni bir katılım geliyor. 31 Mart seçimlerinin ardından, MHP'den 3 dönem milletvekilliği yapmış ve daha sonra İYİ Parti'nin kurucuları arasında yer almış olan Yusuf Halaçoğlu, 24 Haziran 2018 seçimlerinin ardından yaşadığı fikir ayrılıkları sonucunda İYİ Parti'den istifa etti. Şimdi ise Halaçoğlu, yeni bir parti kurma kararı aldığını duyurdu. Yeni açılacak olan Kutlu Parti kimin partisi?

Ankara'da, parti kurucular kurulu üyeleriyle bir araya gelen Halaçoğlu, "Ülkemizin içinde bulunduğu mevcut belirsizlik, bizi yeni bir parti kurmaya teşvik etti" dedi ve kurulacak partinin adını da açıkladı.

kutlu partisi kimin

PARTİ’NİN İSMİ "KUTLU"

Toplantıda partisinin adını açıklayan Halaçoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Her şeyin ülkemiz yararına olsun istiyoruz. Ülkemizin içine düştüğü şu an ki belirsizlik bize yeni bir parti kurdurmaya sevk etti. İsmini de istedik ki Türkçe bir isim olsun ve anlamı da olsun. Onun için de 'Kutlu' olsun dedik ve 'Kutlu' oldu partimizin ismi.

DİLEKÇE VERDİLER

Yusuf Halaçoğlu ve beraberindekilerin bugün parti kuruluş dilekçesini verdikleri öğrenildi. Kutlu Partisi, Türkiye'deki 139. parti olacak. Halaçoğlu, "Bu ülkenin kalkınması için gereken her şeyi yapacak bir parti kurmaya çalıştık ve güçlü bir ekibimiz var. Biz ne sağcı ne solcuyuz, biz vatanseveriz." şeklinde konuştu.

Yusuf Halaçoğlu kimdir

YUSUF HALAÇOĞLU KİMDİR?

Adana'nın Kozan ilçesinde doğan Yusuf Halaçoğlu, 10 Mayıs 1949'da dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden mezun olan Halaçoğlu, 1974 yılında asistan olarak göreve başladı. XVIII. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu'nda İskân Siyaseti adlı doktora teziyle doktor unvanını aldı. Ardından doçentlik unvanını kazandı ve 1986'da profesörlüğe yükseldi. Halaçoğlu, Türk Tarih Kurumu'nun da asıl üyesi oldu.

1989 yılında Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü'nde görev aldıktan sonra Marmara Üniversitesi'ne döndü. 1992'de rektör yardımcısı oldu ve 1993'te Türk Tarih Kurumu Başkanlığı'na getirildi. 2011'de Milliyetçi Hareket Partisi'ne (MHP) katılan Halaçoğlu, 2011, 2015 ve 2018 seçimlerinde MHP'den milletvekili seçildi. Ancak 2018'de İYİ Parti'den istifa etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.