TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yabancı yatırımcıya ‘tek durak’ kolaylığı

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, yabancı yatırımcılara kolaylık için İstanbul’da pilot olarak uygulamaya konulan “tek durak ofis” sisteminin, 2018’de diğer illeri ve yerli yatırımcıları da kapsayacak şekilde yaygınlaştırılacağını söyledi. Elvan, yatırımcılara sağlanan olanaklar ile Türkiye ekonomisine yönelik açıklamalarda bulundu

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2017 07:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yabancı yatırımcıya ‘tek durak’ kolaylığı

“TEK DURAK OFİS”

Yabancı yatırımcılar için bürokratik işlemlerin hızlandırılması amacıyla İstanbul Kalkınma Ajansı bünyesinde pilot olarak “tek durak ofis” sisteminin uygulamaya konulduğunu anlatan Elvan bu sistemle izin ve ruhsat işlemlerinin tek elden gerçekleştirilmeye başlandığını belirtti. Elvan, “Buraya her bir bakanlığımızdan birer eleman yerleştirdik ve bu elemanlar kendi bakanlıklarıyla doğrudan iletişim kuruyorlar. Tüm işlemleri oradan yapabiliyorlar. Dolayısıyla herhangi bir yabancı yatırımcı İstanbul’a geldiğinde İstanbul Kalkınma Ajansına gelerek eleman temini konusu da dahil olmak üzere tüm izin ve ruhsat işlemlerini tek bir merkezden halledebilme imkanına kavuştu” şeklinde konuştu.

Söz konusu projenin yabancı yatırımcılar için son derece önemli olduğuna dikkati çeken Elvan, bu sistemi 2018’de diğer illeri ve yerli yatırımcıları da kapsayacak şekilde yaygınlaştıracaklarını bildirdi. Elvan, “Yatırım yapmak isteyen yatırımcılarımız öncelikle o ildeki kalkınma ajansına gidecekler, tüm izin ve ruhsat işlemleri orada tek elden gerçekleştirilecek. Anadolu’da yerel yatırımcılarımız için de 2018’den itibaren birkaç ilimizde başlamak üzere bu programı uygulamaya koyacağız. Bunun da uygulamasını inşallah peyderpey 2018’de devreye sokacağız” dedi. (AA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.