TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vatan Partisi İzmir adaylarından çağrı

24 Nisan sözde Ermeni Soykırımı yalanının anma yıl dönümü sebebiyle Vatan Partisi İzmir Milletvekili Adayları Karşıyaka’da bulunan Şehit Diplomatlar Anıtı önünden kamuoyuna seslendi

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2023 11:09
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Vatan Partisi İzmir adaylarından çağrı

Ermeni Soykırımı yalanının Perinçek-İsviçre davası ile tarihin tozlu sayfalarına gömüldüğünü ifade eden adaylar adına açıklamayı İzmir 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Av. Nuriye Kadan yaptı.
Nuriye Kadan konuşmasında Perinçek-İsviçre davasında alınan zaferi şu şekilde aktardı: “Türkiye’ye yönelik emperyalist saldırı aracı olan Ermeni Soykırımı yalanlarını, AİHM’de görülen Perinçek-İsviçre ve Ali Mercan-İsviçre davalarında alınan kararlarla hukuk düzleminde bitirdik. Vatan Partisi önderliğinde yürütülen on yıllık mücadele sonucunda AİHM, 1915 olaylarının Yahudi soykırımıyla aynı sınıflama içinde bulunmadığını karara bağlamış ve uluslararası yargıda içtihat oluşturmuştur. AİHM bu içtihadını daha sonraki çeşitli soykırım iddialı davalarda yinelemektedir.  AİHM içtihadına göre, Mahkeme kararı yoksa, soykırım yoktur. Hiçbir devlet başkanının, parlamentonun veya belediyenin soykırıma hükmetme yetkisi yoktur.”

‘TÜRKİYE’Yİ HEDEF ALAN İŞBİRLİKÇİLERE MEYDANI BIRAKMAYIZ’
Kadan konuya dair mevcut hükümeti ve muhalefeti eleştirdi ve Vatan Partisi’nin Ermeni Soykırımı yalanına karşı aldığı zaferi kamuoyuna hatırlatarak çağrı yaptı: “Ne yazık ki, Avrupa Yargısına ve Doktrinine ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliğine kavrattığımız AİHM kararını Türkiye yönetimine kavratamadık. Türkiye yönetimi, kazandığımız mevziye girmiyor ve ABD’yi yatıştırmak için çareler bulmaya çalışıyor. ABD’nin yöneticilerimize yönelttiği kişisel tehditler, Türkiye’ye yönelttiği tehditlerin önünde görülüyor. Millet İttifakı partileri açısından durum daha da vahimdir. Ermeni Soykırımı Yalanına sarılan isimlere milletvekili listelerinde yer vermişlerdir. Bu yalanın baş savunucusu PKK’nın siyasi temsilcileriyle de el eledirler. 14 Mayıs’ta Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ABD’den korkanları ve emperyalist yalanın savunucularını değil bu yalanı bitirenleri, tarihe gömenleri sokalım. Vatan Partisi daha meclise girmeden Türkiye’ye dönük en önemli emperyalist dayatmalardan birini bitirmiştir.  Bir de Vatan Partisi’nin kahramanlarının meclise girdiğini düşünün. Türkiye’yi hedef alan emperyalistlere de işbirlikçilerine de meydanı bırakmayız.”
Vatan Partisi İzmir İl Başkanlığı, basın açıklamasından sonra İzmir’in çeşitli bölgelerinde masalar açacak. Masalarda Ermeni Soykırımı yalanının tarihsel yalan olduğunu anlattığı sergiler olacak. HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.