TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“TUS sınavları açık uçlu olacak”

CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, önümüzdeki Tıpta Uzmanlık Sınavı’nın açık uçlu sorularla yazılı olarak yapılması kararını eleştirdi. Değişikliği TBMM gündemine taşıyan Çıray "Onlarca şaibeye adı karışan ÖSYM, test sınavını yapmayı bile beceremezken yazılı sınavı nasıl güvenli bir şekilde yapacaktır?” diye sordu

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2015 08:44
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“TUS sınavları açık uçlu olacak”

SAMİ GÖKÇE/ANKARA

ÖSYM'nin ezberciliği önleyeceği gerekçesiyle çoktan seçmeli soru yerine açık uçlu soru yöntemine geçeceğini açıklaması  eleştirilere neden oldu. CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray daha önceki Tıpta  Uzmanlık Sınavı (TUS) skandallara sahne olduğunu belirterek, “2010 Aralık ayında yapılan sınavda bazı yanlış sorulara itiraz edilmiş, ÖSYM kabul etmemiş bunun üzerine dava açılmış yaklaşık 1 yıl sonra mahkeme doktorları haklı bularak sınavın tekrar hesaplanmasına hüküm vermişti. O dönem örneğin 1 yıllık dahiliye asistanına bir üst tercihiniz dermatolojiye yerleştiniz diyerek bir skandala neden olunmuştu. O zamandan beri bu şekilde her sınav bir skandalla sonuçlanıyor”  dedi.

“PUANLAMA NASIL YAPILACAK?”

Aytun Çıray, en son 2013 Eylül sınavında aynı skandalın  yaşandığını kaydederek mahkemenin iptal ettiği ancak ÖSYM'nin mahkeme kararına rağmen yeniden yerleştirme yaptığını anımsattı. Çıray, “ÖSYM tarafından 26 Ocak 2015 tarihinde yapılan duyuruda, 2013-TUS Sonbahar Dönemi İdare Mahkemesi Kararıyla İptal Edilen 6 Soru Sonrası Yapılacak İşlemler Hakkında yaptığı duyuruda yazılı sınav sisteminin TUS’ta da uygulanacağı belirtilmiştir” diye konuştu.

Adayların sınavda verdikleri yanıtların yazılı olduğu için objektif olarak değerlendirilemeyeceğini belirten Çıray, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'dan “On binlerce öğrencinin girdiği sınavları kim, nasıl okuyacak? Homojen bir değerlendirme nasıl yapılacak? Yazım yanlışlarından doğan hatalar nasıl değerlendirilecek, okunamayan yazılar yanlış mı kabul edilecek? Puanlama nasıl yapılacak? Bütün bu soruların yanıtlanması gerekiyor" sorularının cevabını istedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.