TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tanju Tosun: İYİ Parti’den CHP’ye yönelen seçmeni geri getirmek çok zor

İYİ Parti’de ki değişimin Dervişoğlu’nun ekibiyle birlikte çizeceği yol haritası kadar, CHP’nin yerel yönetimlerdeki performansı da belirleyici olacağını belirten Tosun, CHP’ye geçen seçmenin geri dönmesinin zor olduğunu belirtti

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2024 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2024 11:46
Kaynak: GURBET YAVUKLU
Tanju Tosun: İYİ Parti’den CHP’ye yönelen seçmeni geri getirmek çok zor

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından olağanüstü kurultay kararı alan İYİ Parti'de yeni genel başkan belli oldu. Meral Akşener’in görevi bırakacağını açıklamasının ardından genel başkanlık için Grup Başkanı Koray Aydın, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Göç Politikaları Başkanı Tolga Akalın ile Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz adaylıklarını açıkladı.

Birinci turda Koray Aydın 472, Müsavat Dervişoğlu 370, Tolga Akalın 327 ve Günay Kodaz 2 oy aldı. İkinci turda Müsavat Dervişoğlu 570, Koray Aydın 565 oy aldı. Genel başkanlık seçiminde hiçbir adayın salt çoğunluğa ulaşamaması nedeniyle oylama üçüncü tura kalan seçimde 611 oy alan Dervişoğlu, Aydın'ı geride bıraktı ve İYİ Parti'nin yeni genel başkanı oldu.

Genel başkanın değişmesinin ardından değerlendirmelerde bulunan Siyaset Bilimci Prof. Dr. Tanju Tosun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda, “İYİ Parti yeni Genel Başkan ile yenilenebilir mi? Sayın Dervişoğlu’nun ekibiyle birlikte çizeceği yol haritası kadar, CHP’nin yerel yönetimlerdeki performansı da bunda belirleyici olacak. CHP’ye yönelen seçmeni geri çağıracak adımlar atılmadıkça zor. O seçmen artık gelir mi? O daha da zor” ifadelerine yer verdi.  

Kaynak: GURBET YAVUKLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.