TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Soyer CİMER’i işaret etti ve ‘polemik’ çıkışı yaptı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde ‘işe alım’ ve ‘işten çıkarma’ tartışmaları son gaz devam ederken İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem Başkanı Tunç Soyer, konuya ilişkin ‘polemik’ çıkışı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 12:16
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
Soyer CİMER’i işaret etti ve ‘polemik’ çıkışı yaptı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın göreve başlamasının ardından belediyedeki istihdam fazlası ve işten çıkarmaların olup olmayacağı gündeme gelmişti.

Belediyenin mali yapısı ve personel giderlerinde dengeyi yakalamak için işten çıkarmaların yapılacağı iddiaları gündeme gelirken dün İZSU'da 40 çalışanın işten çıkarılması tansiyonu yükseltmişti.

İşten çıkarılanların İZSU ana binasında eylem gerçekleştirmesinin ardından Büyükşehir’den süreç ve işten çıkarmalara ilişkin yazılı açıklama yapılmıştı.

Açıklamada, ekonomik sürdürülebilirliğe vurgu yapılırken, “Bu çerçevede belediye ve iştiraklerinde ihtiyaç fazlası istihdam bulunduğu görülmektedir. Bunların önemli bir kısmı seçimin hemen öncesinde göreve başlatılmış durumdadır. 1 Ocak’tan sonra belediye ve iştiraklerinde toplam 1909 kişi işbaşı yaptırılmıştır. Ayrıca işbaşı yapmak için 912 kişiye ilave olarak çağrı yapıldığı ve işlemlerin başlatıldığı anlaşılmıştır. Yerel seçimin ardından mazbata alım sürecine kadar 1-6 Nisan tarihleri arasında da belediye iştiraklerinde 312 kişinin işbaşı yaptığı tespit edilmiştir. İhtiyaca yönelik alımlar konusunda olumsuz bir tasarrufta bulunulmamıştır” denildi.

Açıklamada ayrıca, işe alımlarda ‘dikkatli davranılmadığı’ göndermesi yapılarak “İhtiyaç fazlası olduğu, aranan kriterleri taşımadığı, işe başlama öncesi işlemlerinde eksiklikler saptanan yaklaşık 250 kişinin de çalıştırılmasının kurum açısından idari, hukuki ve mali yönden uygun olmadığı kanaati oluşmuştur” ifadeleri de kullanıldı.

SOYER CİMER’İ İŞARET ETTİ

Büyükşehir’in açıklamasının ardından gözler, İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem Başkanı Tunç Soyer’e çevrildi.

Soyer, hem işe alınan personel sayısında hem de kriter ve yeterlilik konusunda CİMER’i işaret etti.

Konuya ilişkin kısa konuşan Soyer, “Eğer CİMER’e bakılırsa onların uygun olup olmadığını anlaşılır. Ben bu konuda polemiğe girmek istemiyorum. Bütün bunlar polemik yaratmak amacıyla da yapılıyor olabilir ama ben polemiğe girmek istemiyorum. Şu an Türkiye’nin gündemi bambaşka. Bunlar değil” dedi.

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.