TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sinan Oğan kimdir?

Türk dünyasına olan düşkünl​​​​​​​üğü ve aktif siyasi hayatı ile dikkatleri üzerine çeken Sinan Oğan kimdir?

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2023 23:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Sinan Oğan kimdir?

Türk siyasetinin önemli figürlerinde biri olan ve özellikle son seçim süreciyle birlikte adından sıkça söz ettiren Sinan Oğan’ın nerede doğduğu ve eğitim hayatı gibi konular merak konusu oldu. Sinan Oğan’ın yaşamıyla ilgili detayları sizin için derledik.

Sinan Oğan’ın hayatı

Sinan Oğan, 1967 yılında Iğdır’ın Melekli isimli beldesinde çiftti bir ailenin en küçük çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk ve ortaokul eğitim öğretim hayatını Iğdır’da tamamladı. Bu süreçte çobanlık da dahil pek çok işte çalışan Oğan, 1989 yılında Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü’nü bitirdi. 1992 yılında yine ayı üniversitede Mali Hukuk-Bankacılık alanında yüksek lisans yaptı. Tezini “Azerbaycan’da Ekonomik ve Mali Sektörün Yapısal Analizi” başlığı adı altında topladı. Tarihler 2009’u gösterdiğinde Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Üniversitesi’nde (MGİMO) Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Bölümü’nde doktorasını tamamladı. Türk dünyasına olan düşkünlüğü küçük yaşlardan itibaren başlayan Sinan Oğan, hayatının her döneminde bu konu üzerinde çalışmalar ve etkinlikler yaptı. 1992-2000 yılları arasında 8 sene boyunca Azerbaycan’da Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Tür Dünyası İşletme Fakültesi’nde dekan vekilliği ve öğretim görevlisi vazifelerini üstlendi. Bu dönemde eş zamanlı olarak TİKA Azerbaycan temsilciliği de yaptı.

TÜRKSAM nedir?

Tam adı Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Araştırmalar Merkezi olan TÜRKSAM, 2004 yılında Sinan Oğan tarafından kuruldu. Kurumun amacı; Türkiye ve bölge ülkelerini etkileyen tüm politik konularda bürokratlar, hükümet görevlileri, araştırmacılar, akademisyenler, öğrenciler ve halkın tamamı için konferans ve seminer düzenlenmektir. Böylelikle ülkemizi ve bulunduğu bölgeyi ilgilendiren konularda bilinçlenme sağlanacak ve herkesin fikrini söyleyebileceği bir platform oluşturulacaktır. Bu amaç doğrultusunda çalışmalarını sürdüren TÜRKSAM; Türkçe, İngilizce ve Rusça dillerinde çalışmalarını yayınlamaktadır.

Sinan Oğan ne zaman milletvekili oldu?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye 2006 yılından itibaren dış güvenlik ve dış politika konularında bilgi desteği sağlayan Sinan Oğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin daveti ile 2011 yılında memleketi Iğdır’dan milletvekili adayı gösterildi. Aynı yıl milletvekilliği görevine başladı.

ATA İttifakı’nda hangi partiler yer aldı?

İlk turu 14 Mayıs 2023, ikinci turu 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Seçimi için adaylığını açıklayan Sinan Oğan, ilk tur sonuçlanıncaya kadar Ata İttifakı bünyesinde yer aldı. Zafer Partisi, Adalet Partisi, Ülkem Partisi ve Türkiye İttifakı Partisi’ni bir çatı altında toplayan Ata İttifakı, seçimin ilk turunun bitmesiyle dağılma kararı aldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.