TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seda Kaya Ösen Kimdir? Nerelidir?

Seda Kaya Ösen Kimdir? Nerelidir? Kaç yaşında? İşte Seda Kaya Ösen hakkında merak edilenler...

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2023 13:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Seda Kaya Ösen Kimdir? Nerelidir?

İzmir'in kurtuluş günü olan 9 Eylül'de dünyaya gelen ve İzmir doğumlu olan Seda Kaya Ösen, Demokrasi ve Atılım Partisine mensup 28. Dönem İzmir Milletvekilidir.

seda kaya_ilkses

SEDA KAYA ÖSEN'İN EĞİTİM HAYATI

1979 yılında dünyaya İzmir'de gözlerini açan Milletvekili Seda Kaya Ösen, ilk olarak eğitimini İzmir Amerikan Lisesi'nde almıştır. Daha sonra Koç  Üniversitesi'nde lisans eğitimini alan Seda Kaya Ösen, yüksek lisansını ise İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde tamamlamıştır.

Eğitim- öğretim yıllarını özel okullarda tamamlayan Kaya Ösen, aile şirketinde çalışmaya başlamıştır. Bu sürede Milletvekili Kaya Ösen, birçok sivil toplum kuruluşunda gönüllü olarak faaliyetlerde bulunmuştur.

seda ösen_ilkses

SİYASİ HAYATI

Demokrasi ve Atılım Partisi bünyesinde 2020-2023 yılları arasında çalışmalar yürüten Seda Kaya Ösen, kariyerine Milletvekili olarak devam etmek isteği için buradan istifa etmiş ve 2023 yılında gerçekleşen genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden İzmir 1. bölge 6. sıradan Milletvekili adayı gösterilmiştir.
Evli ve bir çocuk annesi olan Seda Kaya Ösen, 2023 Türkiye Genel Seçim sonuçlarına göre 28. Dönem Milletvekili olarak görev yapmaktadır. HABER MERKEZİ
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.