TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık alanında yeni düzenlemeler içeren teklif TBMM’de yasalaştı

Sağlık alanında düzenlemeler içeren Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2024 23:29
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2024 23:29
Kaynak: İHA
Sağlık alanında yeni düzenlemeler içeren teklif TBMM’de yasalaştı

TBMM Genel Kurulu'nda, "Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" görüşüldü. Görüşmelerin ardından teklif kabul edildi. Yeni düzenleme kapsamında, mesleğini serbest olarak icra eden diş tabipleri, ağız ve diş sağlığı muayenehanelerinde diş tabibi istihdam edebilecekler. Ebeler, normal doğum ve riskli durumlarda tıbbi bakım ve desteğe erişimin sağlanması, kadın sağlığının korunması, üreme sağlığı ve çocuk bakımı konularında aile ve topluma danışmanlık ve eğitim hizmetlerinde görev alacaklar. Ayrıca, acil tıp ana dal uzmanlarına yoğun bakım yan dal, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanlarına da sosyal pediatri yan dal uzmanlık yapabilme imkanı getirildi.

İlaç üretimi ve ilacı piyasaya arz eden tüzel kişilerin taşıması gereken nitelik ve şartlar, Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenecek. Bu doğrultuda, Bakanlık düzenleme yapma yetkisine sahip olacak.

Eczanelerde gerçekleştirilecek denetimler, sağlık müfettişleri, sağlık müdürleri veya Sağlık Bakanlığı veya il müdürlükleri tarafından atanan resmi tabipler veya eczacılar tarafından yapılacak.

Yan dal uzmanlığının teşvik edilmesi amacıyla, uzman tabipler için öngörülen ek ödeme düzenlemesi, yan dal uzmanları için 200 puan artırılarak ödenecek.

Üniversiteler, Sağlık Bakanlığına bağlı eğitim ve araştırma hastaneleri ile kullanım protokolleri yaparak, sağlık uygulama ve araştırma faaliyetlerini yürütebilecekler. Öğretim elemanları ile eğitim ve araştırma faaliyetlerinin yürütülmesi ve sağlık hizmeti sunumu için sözleşme imzalanabilecek.

Herhangi bir tedavi yöntemi veya ruhsat alınmış olsa dahi, beşeri tıbbi ürünler ile tıbbi cihazların bilimsel araştırma amacıyla insanlar üzerinde kullanılabilmesi için Sağlık Bakanlığından izin alınması gerekecek.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.