TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu kimdir?

Saadet Partis’nin Genel Başkanı olan ve Türkiye siyasetinde önemli bir isim olarak karşımıza çıkan Temel Karamollaoğlu kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2024 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2024 11:46
Kaynak: HABER MERKEZİ
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu kimdir?

Türkiye siyasetinin önemli isimlerinden biri olan ve uzun yıllardır aktif olarak siyasi yaşamın içerisinde yer alan Temel Karamollaoğlu kimdir? 2018 yılında gerçekleştirilen Türkiye cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olan ve toplamda 443 bin 704 kişinin oyunu almayı başaran Karamollaoğlu hakkında merak edilenleri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Temel Karamollaoğlu kimdir?

Temel Karamollaoğlu, 7 Haziran 1941 tarihinde Üzeyir ve Münire Karamollaoğlu çiftinin evladı olarak, Kahramanmaraş'ta dünyaya geldi. Eğitimine başladığı ilk yıllardan itibaren babasının işi nedeniyle çeşitli şehirlerde öğrenim gören Karamollaoğlu, üniversite eğitimini İngiltere'de almak üzere burs kazandı. Manchester Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Enstitüsü'nde Tekstil Teknoloji Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu ve ardından burada yüksek lisansını tamamladı. Türkiye'ye döndükten sonra Sümerbank'ta proje mühendisi olarak çalıştı. Daha sonra Devlet Planlama Teşkilatı'nda tekstil sektör uzmanı olarak görev aldı. 1975 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik ve Uygulama Genel Müdürü olarak atanarak kamu hizmetine devam etti.

Temel Karamollaoğlu aslen nereli?

Temel Karamollaoğlu aslen Sivas’ın Gürün isimli ilçesine bağlı Göbekören Köyü’ndendir.

Temel Karamollaoğlu kaç yaşında?

1941 yılında dünyaya gelen Temel Karamollaoğlu, 82 yaşındadır.

Temel Karamollaoğlu kaç dil biliyor?

Temel Karamollaoğlu, ileri seviye İngilizce dil bilgisine sahiptir.

Temel Karamollaoğlu evli mi?

Temel Karamollaoğlu, 1965 yılından bu yana Ayşe Yasemin Karamollaoğlu ile evlidir ve beş çocuk babasıdır.

Temel Karamollaoğlu siyasette hangi pozisyonlarda yer aldı?

Temel Karamollaoğlu, siyasi hayatına Millî Selamet Partisi'nden Sivas milletvekili seçilerek başladı. Parlamento sürecinde KİT (Kamu İktisadi Teşebbüsleri) Komisyonu üyeliği ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde Türkiye'yi temsil etme gibi önemli görevlerde bulundu. 12 Eylül Darbesi'nden sonra siyasetten uzak kalan Karamollaoğlu, daha sonra Refah Partisi'nde genel idare kurulu üyeliği ve Sivas belediye başkanlığı gibi görevlerini yerine getirdi. Sivas Katliamı'nda yaşanan olaylarda önemli bir figür olarak yer aldı ve dönemin olaylarını etkin bir şekilde yönetmeye çalıştı. Refah Partisi'nin kapatılmasının ardından Fazilet Partisi'ne katılan Karamollaoğlu, bu parti bünyesinde de önemli görevler üstlendi. Saadet Partisi'nin kurulmasının ardından genel başkanlık görevine getirildi. Temel Karamollaoğlu günümüzde de halen bu görevi yürütmektedir.

Temel Karamollaoğlu Twitter (X) hesabının adı nedir?

Temel Karamollaoğlu Twitter (X) hesabını “T_Karamollaoglu” kullanıcı adı ile kullanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.